Business Solution Architect

Business Solution Architect

Toyota utökar sin funktion inom Enterprise
Architecture och inrättar rollen som Business Solution Architect, med mandat att jobba gränsöverskridande i verksamheten med det pågående digitaliseringsarbetet.

Som BSA kommer du att arbeta med transformationen i allt från kartläggningar till projektgenomförande. Du kommer tillsammans med ledare inom våra affärsområden samt affärs- och processplanering att ta fram övergripande planer som kan exekveras av IS/IT och tar affären framåt. Vill du vara med på resan?

På Toyota handlar allting om kvalitet och människor - tillsammans får vi det att hända!

DIN VARDAG

Som BSA kommer du tillsammans med ledare inom våra affärsområden samt affärs- och processplanering att ta fram övergripande planer som kan exekveras av IS/IT. Du representerar Information
Systems i initiering, planering och realisering av affärsvärde. I din roll kommer du att vara drivande i att ta in trender och se innovationsmöjligheter för olika delar av affärens gällande att säkerställa framtida kapacitet och framdrift.

Initialt kommer du att föra dialog med verksamheten för att kartlägga behov och lösningar för att sedan vara delaktig i ett strategiskt planeringsarbete tillsammans med affärssidan och den tekniska organisationen. Detta för att säkerställa att behov faciliteras till konkreta tekniska lösningar. I din roll kommer du att jobba proaktivt och brett genom hela organisationen och på så vis skapa en brygga till verksamheten. Målet är att optimera processer och initiativ både tidigt och sent. Som BSA arbetar du aktivt med att främja harmonisering av affärsprocesser genom digitalisering.

VEM ÄR DU?

Du är en senior profil med erfarenhet av att omvandla teknik till övergripande lösningar, i samklang med olika ledare och intressenter. Du har arbetat brett i verksamheter tidigare, som projekt-, programledare eller managementkonsult och har en större vana av olika processområden. Du är civilingenjör eller innehar en relevant akademisk utbildning inom ex. ekonomi eller systemvetenskap, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. I ditt arbete är du analyserande, kommunikativ, pedagogisk och affärsmässig. Meriterande är en förståelse för industri kopplat till sälj/eftermarknad, tillverkning, tjänster m.m. liksom kundresan.
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 22 dec (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TMHE Information Systems (TMHE IS) är en central funktion som supporterar TMHEs olika affärsenheter I Europa. TMHE är en del av Toyota Industries Corporation (TICO).

Enterprise Architecture (EA) är en avdelning inom
Toyota Material Handling Information Systems som äger och förvaltar Toyota
Material Handling Europes systemplattformar. Avdelningen arbetar för att TMHE får hög effekt och nytta av sina system som helhet, att det finns en övergripande strategi för framtida funktioner och IT-investeringar, samt att TMHE's
IT-arkitektur är kostnadseffektiv. Detta görs via nära samarbete med verksamhetsledningen och IT-ledningen. EA utgör en nyckelroll i beställarfunktionen och är gränssnittet till våra outsourcing- och strategiska
IT-partners. För mer information om vårt bolag samt TMHEs verksamhet, gå in på: https://toyota-forklifts.eu/.

TMHE är aktiv på över 30 Europeiska marknader och är på så vis både lokal och global i förhållande till marknaden. Vi letare alltid efter att optimera våra produkter och på det sätt vi arbetar. Nyckeln är att arbeta med personer som är lika passionerade för logistik och teknologi som vi är. Du kommer att bli en del av ett högpresterande team i ett globalt bolag. Du kommer att kunna göra en stor skillnad i ditt arbete som business solution architect genom att komma till oss. Vår kultur är baserad på sunda värderingar, vilka möjliggör att du växer både som individ och når framgång i din profession. På Toyota handlar allting om kvalitet och människor. Vår djupa respekt för varje enskild individ samt en passion för planering och kommunikation utgör en plattform på vilken var och en kan skapa resultat att vara stolt över. Tillsammans får vi det att hända.

VILL DU VETA MER?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristin Burrescia 070-247 20 01, kristin.burrescia@sigma.se eller Maureen Chan på 070-216 37 52, maureen.chan@sigma.se
Välkommen att indikera intresse. Urval sker löpande så kontakta oss gärna så snart du kan!