Systemingenjör till SCAMA

Systemingenjör till SCAMA

Vi erbjuder en spännande roll med stora möjligheter att utvecklas såväl tekniskt som personligt i ett bolag där alla medarbetare har överblick över helheten i våra produkter och har stor möjlighet att påverka.

I rollen som systemingenjör kombineras tekniska utmaningar och avancerade tekniska system med kundspecifika leveranser, rollen är helt rätt för dig som vill fortsätta att utveckla din tekniska bredd!

Dina arbetsuppgifter

Som systemingenjör har du ansvar för systemkonfiguration och systemkonstruktion i våra kundprojekt. I systemleveransen till våra kunder agerar du teknisk projektledare och du blir tekniskt ansvarig för vår leverans. Du kommer ge organisationen tekniksupport i offertarbete, inför leverans av system, i kundsupportärenden, gällande reservdelar och tjänster till våra kunder. Systemen spänner över ett brett tekniskt område och inkluderar mekanik, hydraulik, styrsystem, pneumatik, textil och byggteknik.
Du blir en del av vår teknikavdelning som består av tio konstruktörer och seniora systemingenjörer.
Då SCAMA är ett internationellt företag kommer resor i tjänsten att förekomma. Vår produktion samt huvudkontor ligger i Väderstad vilket också blir din placeringsort.

Arbetsuppgifter i korthet:
  • Du kommer att tekniskt utreda system och detaljfrågor inom ramen för vårt marknadsarbete och våra projekt
  • Du kommer att vara tekniskt ansvarig för egna kundprojekt där du kommer att projektleda det tekniska arbetet med anpassning och utveckling inom projektet. Detta inkluderar frågor som konstruktion, anpassningar, konfiguration, dokumentation, tillverkning och installation
  • Bereda uppgifter för konstruktion, samt granska resultatet
Din profil

Vi söker dig med en civilingenjörsutbildning samt gedigen yrkeserfarenhet förvärvad från flera olika tekniska roller. I din yrkesroll uppfattas du som erfaren och trygg med en personlig mognad som kommer till nytta i din roll som senior ingenjör.
Du har en god förmåga till överblick och attraheras av att få jobba med en teknisk bredd samtidigt som du har intresse för att djuploda i tekniska frågeställningar när det krävs.

Flytande svenska och engelska är ett krav i såväl tal som skrift.

Ansökningsförfarande

Har du frågor är du välkommen att kontakta Lena Johansson, Skill på lena.johansson@skill.se eller 0708-52 32 36. På grund av semester påbörjas urval i vecka 32 och då svarar jag gärna också på dina frågor!
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 6 nov 2022 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vårt jobb är att rädda liv och skydda flygplan genom att tillhandahålla nödsystem i världsklass!
Dessa nödsystem installeras på landningsbanor för att fånga och stoppa flygplan som fått problem vid start eller landning. Flygplanen kan väga upp till 40 ton och komma i en hastighet av 350 km/tim.
Som systemleverantör utvecklar, tillverkar och installerar vi dessa system i alla världsdelar. Våra kunder är främst flygvapen och statliga upphandlingsmyndigheter, och vi finns representerade i ca 40 länder. SCAMA är ett familjeägt tillväxtföretag i Östergötland med ett helägt dotterbolag i USA. Med hela världen som arbetsfält och ständigt nya utmanande projekt kan vi erbjuda intressanta och utvecklande arbetsuppgifter inom flera områden.

Hos oss utvecklas anställda och företaget tillsammans. Vi är i dag 30 anställda och ser att vi kommer att fortsätta växa under kommande år. Vi styrs av de utmaningar vi får av våra kunder och inget projekt är det andra likt.
SCAMA som arbetsplats präglas av korta beslutsvägar och en ständig strävan efter förbättring av verksamheten. Genom en växande verksamhet och unika projekt skapas en dynamisk verksamhet där anställda erbjuds varierande arbetsuppgifter, utmaningar och där det finns möjlighet att utvecklas.

Läs gärna mer om SCAMA som arbetsplats på www.scama.se/arbetapascama