Chef för strategiskt inköp till företag i Östergötland

Chef för strategiskt inköp till företag i Östergötland

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain-verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Vill du investera i din framtid? Ser du en karriär inom Supply Chain Management? Är du redo att kavla upp ärmarna och ta nästa steg i karriären? Då kan detta vara jobbet som sätter guldkant på ditt cv. För vår kunds räkning söker vi nu en chef för strategiskt inköp av direkt material till ett företag utanför Mjölby. För rätt person finns mycket goda utsikter till fast anställning efter uppdragets slut.

Om rollen
Som chef för strategiskt inköp av direkt material ansvarar du för att leda en grupp av strategiska inköpareDu förväntas leda och fördela det dagliga arbetet samt kontinuerligt utveckla verksamheten och medarbetarna. Tjänsten är placerad utanför Mjölby. Du rapporterar till chef för strategiskt inköp och Supplier Quality Assurance samt har ett mycket nära samarbete med funktioner för bland annat R&D, Logistik och Produktion. Resor i Sverige och utomlands ingår i tjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I gruppens arbetsuppgifter ingår bland annat:
  • Ansvar för att söka, finna, utvärdera, utveckla och avveckla leverantörer
  • Ansvar för att förhandla och upprätta avtal med utsedda leverantörer
  • Ansvar för att identifiera, initiera och driva kostnadsreduceringsprojekt
  • Ansvar för att utveckla kategoristrategier och inköpsplaner
Som chef för gruppen förväntas du leda och fördela det dagliga arbetet samt:
  • Utveckla och förbättra policies, arbetsmetodik och processer
  • Teckna avtal och hantera leverantörsrelationer
  • Driva ett kontinuerligt förbättringsarbete gällande verksamheten samt leda arbetet som syftar till att få gruppen att arbeta kategoristyrt
  • Sätta mål för gruppen och följa upp och rapportera resultat
Din bakgrund
Detta är ett arbete klippt skuret för dig som har arbetat några år som strategisk inköpare, har någon form av ledarerfarenhet i bagaget, och nu känner dig mogen för nästa steg i karriären. Din förståelse för hur effektiva processer och metoder kan stödja inköpsfunktionen och möta övergripande affärsmål har du antagligen fått genom din bakgrund hos något av de större tillverkande företagen i Sverige. Du har en utvecklad kunskap i Category Management och känner dig trygg i att leda ett projekt där detta implementeras i organisationen.

Du är en person med naturliga ledaregenskaper som är villig att investera i din framtid genom att visa framfötterna och få saker att hända. Din entusiasm smittar av sig och du är en chef som är närvarande i det dagliga arbetet. För att passa för rollen krävs en akademisk examen i teknik eller ekonomi samt flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan
Hantering av ansökningar sker löpande varför tillsättning kan ske tidigare än sista ansökningsdag. Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/ Sista ansökningsdag är 14 februari 2020. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark, 070-786 80 99.

Sökord: strategiskt inköp chef category management kategoriinköp supply chain inköp direkt material direct material Östergötland
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 14 feb 2020 (19 dagar kvar)