Arriva söker en enhetschef till ÖGP

Arriva söker en enhetschef till ÖGP

Arriva Östgötapendeln med trafikkontor i Mjölby samarbetar med Östgöta Trafiken med syfte att förbättra möjligheterna till kollektivt resande i och mellan länen. Östgötapendeln är en del av Arrivagruppen, som finns etablerad i fjorton europeiska länder och sedan 2010 även en del av Deutsche Bahn - Europas största aktör på persontrafikmarknaden. Arriva har ca 3.900 medarbetare och erbjuder buss- och spårtrafik över hela Sverige. Årligen kommer vi att hjälpa 170 miljoner passagerare att nå sina resmål.Till vår verksamhet i Mjölby söker vi en Enhetschef som ska ha ansvar för alla personalrelaterade frågor för våra kundvärdar och arbeta aktivt med kompetensutveckling av personal, arbetsmiljö- och hälsofrågor kring vår tågdrift samt administration kopplat till detta.

Som Enhetschef kommer du att vara en del av Östgötapendelns ledningsgrupp och arbeta med att skapa nöjdare medarbetare som i sin tur skapar nöjdare kunder.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden blir bl.a. följande:
  • Personalansvar
  • Säkerställa kompetens- och servicenivån hos personalen genom rekrytering, introduktion, coachning, samtal och uppföljningar
  • Säkerställa att personalens utbildning och fortbildning sker enligt gällande regler och krav
  • Planera, genomföra och dokumentera medarbetarsamtal och arbetsplatsträffar
  • Hantera sjukskrivnings- och rehabiliteringsärenden
  • Uppföljning av nyckeltal
  • Säkerställa skadehanteringsprocessen
Din bakgrund

Vi tror att du är en driven, självgående och flexibel person som har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi tror även att du har vana att leda och utveckla personal. Det är meriterande med erfarenhet från en arbetsledande roll samt kunskaper i arbetsrätt. Det är även meriterande om du har erfarenhet från järnvägsbranschen. Du är en serviceinriktad glad och positiv eldsjäl med hög arbetsmoral och att har förmågan att motivera och entusiasmera dina medarbetare. Du ska vara kommunikativ, ha stort socialt engagemang och samtidigt vara tydlig i dina budskap till våra medarbetare. Vidare krävs det att du har datorvana och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både vad gäller svenska och engelska.

Ansökningsprocess

Då vår urvalsprocess sker löpande ser vi gärna att din ansökan är oss tillhanda så snart som möjligt dock senast 2019-10-27. Har du frågor om tjänsten kontakta Driftchef caroline.agnflod@arriva.se.

Tillträde enligt överenskommelse.
Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Organisation & ledning, Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Arriva Sverige AB
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?