Senior redovisningsekonom till ÖoB, Skänninge

Senior redovisningsekonom till ÖoB, Skänninge

För ÖoB:s räkning söker Meritmind nu en senior redovisningsekonom till den centrala redovisningsfunktionen. Denna avdelning utgör tillsammans med controllergruppen koncernens Ekonomiavdelning.

Vi söker dig som tillsammans med vårt redovisningsteam vill arbeta som redovisningsansvarig med bokslutsansvar för koncernens bolag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningsekonom
 • Bokslut och rapportering - avstämningar och analyser
 • Koncernredovisning
 • Medverka i finansiell rapportering till ledning
 • Revision
 • Moms och skatt
 • Personalkostnader
 • Lager
 • Redovisningsprinciper/IFRS
Du kommer också medverka i och påverka utvecklingen av processer och arbetssätt inom vår redovisningsfunktion. Vi värdesätter fokus på effektivisering både genom processer och system.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som tycker om att driva förändringsprojekt och tycker att det är roligt att jobba i team. Du har samlat på dig kunskap inom redovisning och har mycket god förståelse för de legala kraven i bokslutsarbetet. Det är meriterande om du har branscherfarenhet, även erfarenhet från redovisnings- och revisionsbyrå är positivt.

Vi ser att du har högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi. Erfarenhet av olika ekonomi- och affärssystem är meriterande. Tjänsten är placerad vid vårt servicekontor i Skänninge och du rapporterar till Redovisningschef.

Personliga egenskaper

ÖoB är ett värderingsstyrt bolag med medarbetare som drivs av utmaningar och som gillar ett omväxlande arbete i högt tempo. Du har självklart ett stort intresse för redovisning, den löpande bokslutsprocessen sitter i ryggmärgen. Vidare är du självständig och har förmåga att prioritera din tid på ett effektivt sätt för att möta deadlines. Att vara noggrann och ta ansvar är naturligt för dig. Som person är du en lagspelare med ett driv att nå uppsatta mål för att tillsammans med dina kolleger utveckla arbetet på avdelningen.

I ditt dagliga arbete har du nytta av din analytiska förmåga och ditt helhetsperspektiv när du med effektivitet löser de problem som kan uppstå. Du är flexibel och tycker om att arbeta i en föränderlig miljö, ett positivt förhållningssätt till förändringar och nya arbetssätt är en framgångsfaktor på företaget. Du har lätt för att samarbeta med personer inom och utanför bolaget och tycker att samarbete och kommunikation är grundstenar i effektivt arbete.

Om ÖoB och Runsvengruppen

Sedan 1948 bedriver Runsvengruppen handelsverksamhet under signumet ”en god affär”.

Servicefunktioner samt varuförsörjning sköts via Runsven AB. Marknadsarbete och försäljning sköts huvudsakligen via ÖoB, där ÖoB är ett utav Sveriges ledande lågprisvaruhus och finns på 93 platser över hela Sverige.

Runsvengruppens Servicekontor samt Centrallager finns i den medeltida staden Skänninge på den vackra Östgötaslätten och erbjuder goda pendlingsmöjligheter från bl.a. Motala, Mjölby och Linköping.

Hos oss får du möjligheten att arbeta i ett entreprenörsdrivet bolag, med kraften och utvecklingsmöjligheterna i en stark koncern. Här trivs du som sätter resultat och kundnytta före prestige och vill arbeta i ett handlingskraftigt bolag där din insats gör skillnad. Vi erbjuder dig möjlighet att växa och utvecklas med bolaget, samt en arbetsplats där du som medarbetare får möjlighet att ta eget ansvar. Läs mer om Runsven AB här.

I denna rekryteringsprocess samarbetar ÖoB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Andreas Oliw på 072- 010 18 07. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Mjölby
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)