Distributionsansvarig

Distributionsansvarig

VänerEnergi AB ägs av Mariestad och Töreboda kommun och är det lokala energibolaget med fokus på kund och miljö. Man bedriver verksamhet inom elnät, stadsnät, fjärrvärme och telefoni samt säljer el via sitt helägda dotterbolag VänerEl AB.

Genom att utföra sitt uppdrag med högsta kvalité och servicenivå är VänerEnergi AB:s vision att öka sina kunders konkurrenskraft och livskvalité, samt skapa ett värde både vad gäller ekonomiskt resultat och sitt bidrag till utvecklingen av ägarkommunerna. 

Fjärrvärmeavdelningen är en beställarorganisation som består av fyra medarbetare som var och en har specialistkompetens inom sitt ansvarsområde – Produktion, Distribution och Marknad. Arbetssättet är teamorienterat. Vi levererar fjärrvärme och ånga till cirka 1 700 kundanslutningar i våra tre fjärrvärmenät - Mariestad, Lyrestad och Töreboda. Fjärrvärme och ånga till Mariestads fjärrvärmenät köps främst från intressebolaget Katrinefors Kraftvärme AB. I Töreboda och Lyrestad produceras värmen i egna biobränsleeldade panncentraler. Avdelningen omsätter ca 170 GWh och 110 MSEK per år.

Läs mer på www.vanerenergi.se


Dina arbetsuppgifter
I rollen som distributionsansvarig är du beställare av arbeten och tjänster som avser den löpande driften och underhållet av fjärrvärmenäten i Mariestad, Lyrestad och Töreboda, där verksamhetsområdet innefattar ett ansvar för att fjärrvärmenäten drivs så effektivt som möjligt. Du upprättar handlingsplaner och strategier för underhåll av fjärrvärmenäten, mätarbyten och tekniska underlag, affärskoncept och avtal vid entreprenadupphandlingar. Rollen innefattar många olika kontaktytor med kunder, entreprenörer, leverantörer, kommuner, markägare med mera och innebär även uppgifter som berör framtagning av ekonomiska kalkyler, budget samt upphandlings- och beslutsunderlag. Du projekterar samt är beställare av om- och tillbyggnad av fjärrvärmenätet och innehar rollen projektledare BAS P. 

Trivs du med att arbeta i nära samverkan med både interna och externa kontakter kombinerat med ett intresse för olika energilösningar samt att utveckla kundrelationer? Här erbjuds du ett varierat arbetsinnehåll hos en verksamhet som kan erbjuda dig stora utvecklingsmöjligheter och ett samhällsviktigt uppdrag kopplat till, bland annat, Volvo AB:s kommande fabrikssatsning i Mariestad tillika Metsä Tissues expansion.


Din profil
Vi söker en strukturerad och analytisk person som har en känsla för detaljer och som trivs med ordning och reda, samt av att arbeta tätt ihop med kollegor i en serviceinriktad och samhällsviktig verksamhet. Du är resultatorienterad samt har en god förmåga att identifiera, formulera och lösa problem tillsammans med en fallenhet att löpande tillgodogöra dig nya tekniska och vetenskapliga kunskaper som sedan omsätts i ditt dagliga arbete. Vidare är du kommunikativ, beslutsmässig och prestigelös i ditt sätt att vara.

Vi tror att en ingenjörsbakgrund (civil- eller högskoleingenjör), alternativt motsvarande med energi- och/eller underhållsinriktning är starkt meriterande för att lyckas i tjänsten. Kurser inom ekonomi och juridik är även det meriterande. Du har ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där tidigare erfarenheter av framförallt fjärrvärme är intressant. Vidare har du goda kunskaper i Office-paketet ihop med tidigare erfarenheter av GIS-system och övriga system kopplat till ekonomi och fjärravläsning. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.


Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med OnePartnerGroup. Vid frågor eller mer information vänligen kontakta ansvarig rekryterare Staffan Arkelöv på 073-660 75 34.

Urval sker med start vecka 4. Välkommen med din ansökan redan idag!


Om OnePartnerGroup
OnePartnerGroup är en svenskägd koncern med ett unikt helhetskoncept för företag. Vi är en trygg partner när du behöver hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Hos oss har du tillgång till den bästa lokala kompetensen inom både yrkesarbetar- och tjänstemannasektorn. Du får också flexibla lösningar som möjliggör långsiktig tillväxt och lönsamhet.

Vi finns nära dig. OnePartnerGroup är verksamma på ett 50-tal orter, med ca 2700 engagerade medarbetare. Genom vår kännedom om, och närvaro på, så många platser är vi Sveriges lokalaste samarbetspartner. Hur kan vi hjälpa dig?

Varmt välkommen till www.onepartnergroup.se

Mer info
Område Mariestad
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.vanerenergi.se
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se