Automationsingenjör till Metsä Tissue

Automationsingenjör till Metsä Tissue

Älskar du automation och drivs av att utveckla verksamheter? Vill du vara med och påverka på riktigt? Nu söker Metsä Tissue i Mariestad en Automationsingenjör som vill vara med och bygga upp framtidens fabrik, något som är en av de största investeringarna i Europa. Låter det som en spännande utmaning? Läs mer nedan och sök redan idag!

Din vardag

I rollen som Automationsingenjör kommer du vara en nyckelspelare som arbetar med den toppmoderna utbyggnaden av Metsäs verksamhet. Du kommer delta och driva projekt, programmera, utföra avancerad felsökning samt stötta produktionen så att uppsatta mål gällande kvantitet, kvalitet, kostnad och servicegrad uppnås. Du kommer medverka i förbättringsarbete och förebyggande underhåll avseende el, mekanik och fastighet. Arbetet innebär stort eget ansvar och du kommer kommunicera både internt och externt i en internationell miljö. Det här är en unik möjlighet att få arbeta med avancerad teknik i en fabrik som sätter miljö- och driftsprestanda högst på agendan!

Vem är du?

Du har teknisk ingenjörsutbildning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har även erfarenhet av avancerad felsökning och grundorsaksanalys. Du har mycket goda kunskaper inom PLC, servosystem och EL-konstruktion. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, och som person är du ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Att lösa problem och utmaningar är något som du drivs av och du vill gärna uppnå resultat tillsammans med andra. Positivitet och engagemang är något som genomsyrar ditt arbete. Då arbetet sker i Siemensmiljö ses kunskaper i TIA Portal, Step7, Simotion och PCS7 som meriterande.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar Metsä Tissue med Nexer Recruit, får du tjänsten kommer du att anställas av Metsä Tissue. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Stefan Larsson på telefonnummer: 073-084 68 16 eller via e-post: stefan.larsson@nexergroup.com Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast 2023-04-02.

Om Metsä Tissue

Metsä Tissues vision är att etablera “Framtidsfabriken”, som tar bruket in i en ny era av mjukpappersproduktion. Sedan år 1765 har bruket varit en självklar del av Mariestads kultur, stadsbild och samhälle. Bruket sysselsätter många av stadens invånare och har ett tätt samarbete med lokala myndigheter och skolor. I februari 2023 togs investeringsbeslutet som innebär att bruket i Mariestad ska moderniseras och expanderas. Mariestads bruk producerar toalett- och hushållspapper, handtork-, industri- och systemrullar för kända varumärken som Lambi, Serla och Katrin. I dag har bruket cirka 350 anställda.

På Metsä får du möjlighet att vara en del av att utveckla framtidens produkter och du erbjuds chansen att få arbeta på ett spännande företag i teknisk framkant. Vi erbjuder en unik produktionsmiljö, kompetenta kollegor, ett stimulerande arbete med stora möjligheter att utvecklas inom ditt område, både med interna- och externa utbildningsmöjligheter.

Läs gärna mer om Framtidsfabriken på https://www.metsagroup.com/sv/metsatissue/framtidsfabriken-i-mariestad/

Mer info
Område Mariestad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (9 dagar kvar)