Platsmarknadsförare till Mariestad

Platsmarknadsförare till Mariestad

Om arbetsplatsen
Att arbeta i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas individuellt. Här behövs och uppskattas alla för det de gör både av invånare och av arbetsgivare. Varje anställd i Mariestads kommun är en avgörande del i det viktiga arbetet med att ge service och omsorg till invånarna. Mariestads kommun fokuserar på hälsa, utveckling och delaktighet för sina anställda och ser möjligheterna hos varje person. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara. I Sjöstaden Mariestad arbetar 2 500 kommunanställda från 170 yrkesgrupper inom 120 verksamhetsområden med några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel på det som vi satsar på.

Arbetsuppgifter
Mariestads kommun är offensiv inom många områden, vi är en kommun med framåtanda och stolthet. Vi vill nu vidareutveckla detta med hjälp av en platsmarknadsförare. Tjänstens uppdrag blir att platsmarknadsföra hela Mariestad för att locka fler människor att flytta till kommunen och fler företag att etablera sig här. Vi ser gärna att platsmarknadsföraren utvecklar och genomför innovativa marknadsföringstekniker, vi tror att du behöver kunna tänka utanför boxen och ibland arbeta lite okonventionellt. Du arbetar för Mariestads kommun i nära samarbete med de kommunala bolagen Vänerenergi och Mariehus. I din tjänst som platsmarknadsförare arbetar du långsiktigt och projektorienterat med flera pågående satsningar för att nå resultat. Självständigt tar du initiativ till nya aktiviteter i dialog med de kommunala bolagen samt med de lokala företagen och invånarna. Du tar fram och arbetar utefter strategier och mål, och följer sedan upp och utvärderar arbetet. Du har en bakgrund med flera år inom liknande tjänst i det privata näringslivet och du har relevant akademisk utbildning. Dina erfarenheter kan vara från något av områdena marknadsföring, försäljning, destinationsutveckling eller kommunikation. Vi ser gärna att du har kunskaper inom psykologi och ett intresse för människor och samhällstrender. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Inom Mariestads kommun ingår du i tillväxtenheten där vi samlat näringslivsutveckling, besöksnäring, mark och exploatering och satsningen för klimathållbar affärsutveckling med konceptet ElectriVillage. Du rapporterar till utvecklingschef och VD för de kommunala bolagen.

Kvalifikationer
Akademisk utbildning inom relevant område, körkort, kunnig inom office. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Mariestads kommun rökfri arbetstid. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mariestads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Jonas Johansson
Telefon 0501-755027
Område Mariestad
Yrkesroll Marknadsföring, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (12 dagar kvar)