Näringslivschef

Näringslivschef

Om arbetsplatsen
Att arbeta i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas individuellt. Här behövs och uppskattas alla för det de gör både av invånare och av arbetsgivare. Mariestads kommun fokuserar på hälsa, utveckling och delaktighet för sina anställda och ser möjligheterna hos varje person. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara.

Arbetsuppgifter
Uppdraget som Näringslivschef Mariestads kommun arbetar aktivt för att skapa goda förutsättningar för näringslivets utveckling. Det ska vara enkelt för näringslivet att verka och växa i kommunen. Som näringslivschef kommer du att ansvara för näringslivsenheten inom tillväxtavdelningen och rapportera till utvecklingschefen. Du kommer driva och medverka i olika projekt som syftar till att stärka näringslivsklimatet och därmed stimulera till fler arbetstillfällen. I uppdraget ingår att ansvara för besöksnäringen och landsbygdsutveckling, vilka är viktiga delar av det samlade näringslivsarbetet. Arbetsuppgifter * Öka interaktionen och samarbetet mellan kommunen och näringslivet. Kommunen ska ses som en efterfrågad samverkanspart. * Underlätta företagens kontakter med kommunen och bidra till att ärenden och frågor blir "lotsade" till rätt verksamhet. * Arbeta aktivt tillsammans med andra avdelningar i kommunen för att förenkla ärendehanteringen. * Ansvara för och arbeta med de processer som bidrar till ett bra näringslivsklimat i enlighet med kommunen mål för näringslivsrankingen. * Personalansvar för medarbetarna inom näringslivsenheten. * Ansvara för att leda utvecklingen av besöksnäringen som en naturlig del av näringslivet * Som näringslivschef arbetar du nära den politiska ledningen och är föredragande i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott.

Kvalifikationer
Kvalifikationer * Bred erfarenhet av att arbeta i näringslivet, gärna i en ledande position. * Ha en relevant akademisk utbildning eller inneha erfarenhet som vi bedömer är likvärdig. * Du har god förmåga att initiera, driva och genomföra projekt mot uppsatta mål, följa upp och leverera resultat. * Du behöver ha förståelse för en politiskt styrd organisation, men behöver inte ha tidigare erfarenhet av kommunal verksamhet, även om det är meriterande. * Du har kunskaper om besöksnäring och ser utvecklingsmöjligheter inom detta område. * Erfarenhet av personalansvar med ett tydligt och situationsanpassat ledarskap. Dina personliga egenskaper * Du är kreativ och serviceinriktad och ser en glädje i att andra utvecklas och lyckas. * Du är kommunikativ och trivs med att nätverka och bygga långsiktiga relationer för att kunna knyta ihop näringslivet att utvecklas tillsammans * Du trivs i rollen att informera, kommunicera och presentera, inför såväl företagare, politiker och kommunens invånare. * Du är affärsmässig och lyhörd * Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Övrigt Har B-körkort. Vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden.

Övrigt
Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Mariestads kommun rökfri arbetstid. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mariestads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Jonas Johansson
Telefon 0501-755027
Område Mariestad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (10 dagar kvar)