Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Utredningssekreterare med inriktning analys

Publiceringsdatum
29 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Till avdelningen för hållbarhet och nämnd söker vi en utredningssekreterare med inriktning analys. I det här uppdraget arbetar du med kvantitativa data kopplat till gymnasie- och vuxenutbildningens verksamheter och med uppföljning av kommunfullmäktigemål och budget. 

Du tolkar data och gör kvantitativa analyser utifrån statistik, samt ger stöd till skolledning och förvaltningsledning i analys. Du bidrar till intern kompetensutveckling i statistik analys och handleder förvaltningsledning och skolledare i deras analysarbete. Du presentera data på ett pedagogiskt sätt så att den blir tillgänglig och målgruppsanpassad. Rollen innebär att du arbetar nära huvudman och fungerar som förvaltningens katalysator i utvecklingsarbetet kring datadriven verksamhetsutveckling och uppföljning. 

I uppdraget ingår att ta fram relevanta statistiska data ur databaser och system samt säkerställa kvaliteten av data och statistik som används på huvudmanna- och enhetsnivå. Du kommer arbeta med att ta fram rutiner för hur vi registrerar och strukturerar data, samt för hur vi beställer och skickar in statistik till exempelvis SCB och Skolverket. Förvaltningen kommer att implementera nya systemstöd kopplat till uppföljning. I det arbetet får du en viktig roll i att i samarbete med andra kollegor sätta upp nya rutiner för dessa system.

Vi är en avdelning där vi stöttar varandra och hjälps åt. Vid behov kan därför andra arbetsuppgifter inom avdelningen för hållbarhet och nämnd förekomma. 

Observera att första intervjuer kommer att genomföras den 17 juni. För slutkandidater kommer en andra intervju att äga rum eftermiddagen den 20 juni.

Kvalifikationer

För den här tjänsten söker vi dig som har erfarenhet av arbete inom utbildningsväsendet och som tidigare arbetat med analys och statistik data. Du behöver ha en kandidatexamen (180 hp) inom ett område som är relevant för uppdraget. Det kan exempelvis vara inom pedagogik, nationalekonomi, statistik, samhällsvetenskap eller statsvetenskap. Uppdragets karaktär förutsätter att du formulerar dig mycket väl på svenska i tal och skrift. Vidare krävs att du har erfarenhet av att arbeta i olika datasystem och databaser. 

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med att utveckla analysarbete tillsammans med kollegor och ledningsgrupper, samt om du har erfarenhet av att beställa externa statistiska tjänster till exempel SCB, konsulttjänster etc. Därutöver är det meriterande om du har erfarenhet av arbete inom vuxenutbildning. 

För att lyckas med detta uppdrag behöver du kunna arbeta självgående och strukturerat, ha en mycket god analytisk förmåga samt en pedagogisk förmåga för att kunna förmedla statistik på ett tillgängligt sätt. Vidare söker vi dig som har lätt för att samarbeta och samverka med andra. 

Om arbetsplatsen

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

 

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren