Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Socialpsykiatrin, enhet 1 söker sommarvikarier!

Publiceringsdatum
29 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vill du ha ett spännande och meningsfullt arbete? Nu söker avdelning Myndighet och socialpsykiatri, barn enhet 1 Funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad engagerade medarbetare som vill göra skillnad för våra brukare. 

Gemensamt för allt arbete inom socialpsykiatrin är att individuellt bemöta varje brukare utifrån brukarens behov. Som medarbetare hos oss ger du stöd och service utifrån individuella genomförandeplaner med stödinsatser som utgår från brukarens enskilda önskemål för att främja brukarens integritet och delaktighet i beslut. Vidare stödjer du den enskilde genom att följa med på olika sociala aktiviteter.

Du samverkar med brukarens nätverk, övrig personal och andra samarbetspartners såsom INM, öppenvårdsmottagning både inom RPK och psykosenheten.

Vi arbetar i team och utför dokumentation i dokumentationssystemet Lifecare.

I din roll ingår även att arbeta aktivt med återhämtning och MI.

Vi arbetar förebyggande då det gäller vår arbetsmiljö genom SAM, systematiskt arbetsmiljöarbete. Vi följer systematiskt de mål och utvecklas som verksamhet, utifrån långsiktiga och kortsiktiga mål som vi tillsammans byggt upp utifrån vårt LSS- uppdrag

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad och godkänd gymnasieexamen, gärna från vård- och omsorgsprogrammet eller en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

För arbete som stödpedagog krävs eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH- poäng eller 60 högskolepoäng, inom området social omsorg, psykiatri, funktionshinder eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig eller motsvarande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från socialpsykiatrin och/eller arbete med personer med missbruksproblematik. Du har intresse eller erfarenhet av att arbeta med människor med fysisk eller intellektuell funktionsnedsättning.

Vi ser följande som meriterande:

  • MI-utbildning och/eller utbildning i återhämtning
  • Tidigare erfarenhet av stöd till personer med psykossjukdomar och/eller missbruk.
  • Kunskap/erfarenhet kring kognitiva funktionsnedsättningar.
  • Tidigare erfarenhet av målgruppen eller annan erfarenhet som arbetsgivare bedömer likvärdig.
  • Tidigare erfarenhet av arbete med personer med kognitiva funktionsnedsättningar.

Det är av vikt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Som person lägger vi stort värde på att du är trygg i dig själv samt att du är tydlig och kommunikativ. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Våra verksamheter tillhör avdelning myndighet & socialpsykiatri enhet 1, inom funktionsstödsförvaltningen. Verksamheterna erbjuder stöd till återhämtning och bygger på värderingar som självbestämmande, delaktighet och utvecklingspotential. Personerna som bor på boendena är beviljade insatsen bostad med särskild service enligt LSS 9 § 9 för vuxna samt kortidshem för vuxna med olika funktionsvariationer enligt lagrum LSS 9 § 6. Boendena är bemannade dygnet runt. Verksamheten följer utöver LSS-lagen, Malmö Stads egen-LSS-plan och politiskt styrda effektmål.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Sommarjobb
Omfattning: Varierande
Antal tjänster: Flera

Rekrytering sker löpande under annonstiden.

Kontakt

HR-Avdelning, rekrytering, tel: 0732092793

Facklig företrädare

Kommunal Sektion 4, tel: 040-34 55 04

Övrigt 

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation. Då det kan ta upp till två veckor att få utdraget hemskickat ber vi dig att förbereda detta redan nu. Beställningen gör du hos polisen via länken nedan:

Kontrollera egna uppgifter, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Är du redan registrerad i funktionsstödsförvaltningens vikariebank och vill arbeta i sommar går det bra att kontakta din närmsta chef istället för att gå via annonsen.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 juni 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren