Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Grundskollärare i idrott och hälsa till Rådmansvångens skola

Publiceringsdatum
29 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig! Grundskollärare i idrott och hälsa åk 7-9 till Rådmansvångens skola Ett tillfälle du inte får missa! Det har blivit dags för oss att rekrytera en ny kollega inför nästa läsår. Brinner du för att göra skillnad, få elever att vilja lära sig nya saker och utvecklas till goda samhällsmedborgare? Ser du till att din undervisning är på topp och drivs du av att se när elever inser att de kan lära sig massor med nya saker. Är du varierad i din undervisning, tydlig och konkret? Är du snabb på att bygga bärkraftiga relationer till skolans elever och till dina nya kollegor?

Då kanske du är den vi söker till vårt arbetslag på högstadiet. Som lärare hos oss ges du förutsättningar att fokusera på hela elevens lärandesituation och utveckling mot målen. Din undervisning är nytänkande och ger utrymme för ett stort elevinflytande. Du ligger i framkant både vad gäller både digitala och analoga verktyg. Som lärare hos oss förväntas du stärka eleverna personliga utveckling, både kunskapsmässigt och socialt - med fokus på båda delarna kopplat till hela läroplanen - att vara något och att kunna något. På Rådmansvången bygger vi nästa generation samhällsmedborgare som är en del av vår fina stad. Du planerar, genomför och följer upp ditt arbete både enskilt och i samarbete med andra medarbetare.

Tillsammans utvecklar vi vår undervisning på vetenskaplig grund och utifrån beprövad erfarenhet tillsammans med kollegor och ledning i ämnespecifika PLC-grupper. Skolledningen, som består av en rektor och två biträdande rektorer samt en administrativ chef, finns till hands för att vara pedagogiska ledare och närmaste chef för att leda verksamheten i rätt riktning. På Rådmansvången lägger vi ett stort fokus på mentorskapet, där du som mentor för en grupp elever, blir navet och garanten för att alla elever får rätt förutsättningar till att utvecklas både socialt och pedagogiskt. Skolan har även en elevkoordinator som fungerar som ett komplement till skolans mentorer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för undervisning i årskurs 7-9 i Idrott och hälsa. På sikt kommer skolan växa och det är därför önskvärt att du som söker har fler ämnen som du är behörig i. Tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare i grundskolans senare årskurser och med goda referenser är ett krav. Du har god samarbetsförmåga, är positiv och bygger tillitsfulla relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är en tydlig ledare i klassrummet och har förmåga att se hela eleven. I ditt arbete är du lösningsfokuserad och pragmatisk.

Du kan planera ditt arbete utifrån att arbetsbelastningen varierar under läsåret och du har en förmåga att hantera mer stressiga perioder. Du har en god insikt i skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt omsätta dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en studiero och en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Du hanterar med lätthet relevanta digitala verktyg och utvecklar ditt arbete utifrån evidensbaserad forskning. Våra basläromedel är både digitala och analoga och Google Classroom används i alla ämnen.  

Om arbetsplatsen

Rådmansvångens skola är en vacker fd högre läroverk och en gammal gymnasieskola i centrala Malmö. Byggnaden har nu helrenoverats till en modern högstadieskola som ger förutsättningar för en trivsam arbetsmiljö för våra ca 450 elever. På skolan har vi två idrottshallar där en av dem är helt nyrenoverad och fullt utrustad med allt man kan önska sig för att bedriva bra undervisning. Skolan har även en heltidsanställd skolbibliotekarie som stödjer dig i ditt arbete och ett elevhälsoteam som arbetar nära mentorer och arbetslag. Vår skola har ett stort fokus på kultur, traditioner och hållbarhet. Likväl som STEAM och internationella samarbeten. Skolan är belägen i en av de mest centrala platser i närheten av Triangelns köpcentrum med närhet till citytunnelns båda uppgångar. Skolans placering ger oss även en möjlighet att interaktivt arbeta med närliggande organisationer, men även stadens olika platser och rum. Speciellt för dig som idrottslärare har du unika chanser att använda stadens utbud av både idrottsplatser och de allmänna platser. Som anställd på Rådmansvången har du mycket goda kommunikationsmöjligheter från och till arbetsplatsen. Välkommen att vara med på vår gemensamma resa!

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-08

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren