Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Förskollärare sökes till Kvisttofta förskola

Publiceringsdatum
29 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om arbetsplatsen

Kvisttofta förskola ligger mitt i villaområdet Virentofta, Husie, med närhet till lekplatser och grönområden. På förskolan går det cirka 120 barn som är uppdelade på avdelningar utifrån yngre och äldre barn. Utbildningen på Kvisttofta kännetecknas av att pedagogerna utgår från vad barnen är nyfikna på och att alla barn är kompetenta utifrån sina individuella förmågor. Förskolan genomsyras av ett projekterande arbetssätt och en nyfikenhet och förundran inför barns meningsskapande. 

Kvisttofta förskola ingår i ett förskoleområde som består av 5 förskolor, där vi arbetar med att utveckla ett nära samarbete för att öka likvärdigheten för barnen och kunna sprida våra kompetenser. Alla våra förskollärare erbjuds möjlighet att reflektera både med förskollärare på den egna förskolan samt från de fyra andra förskolorna i området.

För tillfället arbetar Kvisttofta med att utveckla sin undervisning utomhus och att arbeta med barns behov av stöd och extra stöd där vi alltid har barnens bästa i fokus. I vårt utbildningsområde som består av tio förskoleområden arbetar vi med ett gemensamt tema ”Vi är Malmö” där barnen på Kvisttofta får möjlighet att uppleva hela Malmö tack vare våra eldrivna lådcyklar som används flitigt. Barnens nyfikenhet har lett till olika projekt på förskolan som vi stannar upp i och utforskar tillsammans.

Vi ser gärna att du är nyfiken på barns utforskande och öppen för att projekten tar nya vägar som vi vuxna inte kunnat förutse. I vårt förskoleområde inspireras vi mycket av Reggio Emilias filosofi och sätter stort värde på att barnen ska få uttrycka sig genom de 100 språken.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Som förskollärare på Kvisttofta förskola förväntas du ta ansvar för det pedagogiska ledarskapet i undervisningen. Du kommer att arbeta i en personalgrupp där barnens bästa är i fokus och där utförandet av utbildningen sker både strukturerat och oplanerat under hela dagen på ett roligt och undersökande sätt. Vi ser att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla utbildningen. Du möter alla barn med respekt och lyhördhet och har ett professionellt förhållningssätt där du arbetar för goda relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor.

Du är en person som lyssnar på barnen och deras idéer och låter barnen ha inflytande över utbildningen. Du är nyfiken, har ett respektfullt bemötande och ett genuint intresse för att skapa en verksamhet för barnen som är utforskningsbar och meningsfull. Du ser barnen som kompetenta, har tillit till deras förmågor och kan utmana dem vidare utifrån sina förutsättningar. 

Som förskollärare hos oss kommer du få möjlighet att samarbeta både med förskollärare på hela Kvisttofta men du kommer även att möta förskollärare från andra förskolor i rektorsområdet för kollegialt lärande. Bland annat har vi gemensamma forum en till två gånger per termin med fokus på förskollärarens ledarskap.

Stämmer detta in på dig ser vi fram emot din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta utifrån ett projekterande arbetssätt och att din undervisning utgår från grundtankarna kring det kompetenta barnet och de hundra språken inom Reggio Emilias filosofi.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster:1
Tillträde: Enligt överenskommelse. Urval till intervjuer kommer ske löpande under ansökningsperioden.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. För att beställa utdraget se Skola eller förskola | Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren