Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Elevassistent till Kroksbäcksskolans anpassade grundskola

Publiceringsdatum
29 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Kroksbäcksskolans anpassade grundskola söker en elevassistent som vill jobba med elever med omfattande omsorgsbehov och autism.

Som elevassistenten arbetar du med en eller flera elever i skola och på fritidshem alt LSS. Du är delaktig i planering, genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet med elever under ledning av ansvarig lärare. Du bidrar till att främja elevernas kognitiva och sociala utveckling utifrån elevernas specifika behov. Som elevassistent arbetar du med att vara elevens stöd i så väl undervisning som fysiska omsorgsbehov tex byte av blöja, på- och avklädning ex. Du fungerar som kompensation för de förmågor eleverna själv ännu inte utvecklat så väl kognitiva som fysiska samtidigt ger du eleverna möjlighet att träna på att utveckla dessa. Uppdraget innebär att du arbetar för att stärka våra elevers så väl kognitiva som fysiska förmågor samt arbeta för deras möjlighet till självständighet. Som elevassistent behöver du ha god kännedom om alla aktuella elevers behov och vara flexibel i det dagliga arbetet. Arbetet som elevassistent innebär varierade arbetsuppgifter utifrån det enskilda uppdragets karaktär och omfattar mycket samverkan med andra yrkesgrupper och funktioner.

 

Kvalifikationer

Du som söker har avslutad gymnasieutbildning, särskilt meriterande är barn- och fritidsprogrammet. Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete med elever med IF och autism. Erfarenhet av arbete på anpassad grundskola eller LSS är meriterande. Vi förutsätter att du har god insikt i skolans styrdokument och att du arbetar utifrån de normer och värden som skolan vilar på. Vi förutsätter att du har kompetens och erfarenhet av AKK.

Som medarbetare är du lugn, positiv , nyfiken och intresserad av att ge våra elever de bästa förutsättningarna för att lyckas i skolan. Du behöver kunna ta ansvar för ditt uppdrag och ha en god samarbetsförmåga. Det innebär att du skapar goda relationer med elever, deras vårdnadshavare och dina kolleger på skolan genom lågaffektivt bemötande och är lösningsfokuserad.

 

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Välkommen till Kroksbäcksskolan! Här arbetar engagerad personal med målet att våra elevers skoldag ska präglas av trygghet, studiero och en språkutvecklande lärandemiljö. Kroksbäcksskolan är en grundskola från förskoleklass till årskurs 9 och på skolan finns också en anpassad grundskola. Vi tror på samarbete och på att lära oss tillsammans. Vi brinner för språkutvecklande arbete och undervisar utifrån genrepedagogik.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning/vikariat till och med 2024-12-31
Omfattning: Heltid 
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-06-15

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren