Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Biträdande rektor till Lorensborgsskolan

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Nu har Lorensborgsskolan en möjlighet för dig som har tidigare ledarerfarenhet. Vi söker en biträdande rektor som förväntas ta ett stort eget ansvar och jobba nära sina medarbetare ute i verksamheten. Du leder fritidshemmet på skolan tillsammans med dina medarbetare och i samsyn med ledningsgruppen på skolan. Till ditt förfogande finns en stabil elevhälsa, förstelärare och grundlärare i fritidshem som är medansvariga för systematiskt kvalitetsarbete och uppföljning i verksamheten.

Huvudansvaret i tjänsten är det pedagogiska utvecklingsarbetet och systematiska kvalitetsarbetet i fritidshemmet. Utöver det pedagogiska handlar uppdraget att leda, utveckla och organisera hela arbetet på skolan. Uppdraget kommer även att formas utifrån din kompetens och erfarenheter för att skapa effektivitet i ledningsgruppen och på skolan.

Du blir del av Lorensborgskolans ledningsgrupp som utgörs av skolans rektor och två biträdande rektorer och en administrativ chef.

I uppdraget ingår även samverkan med andra förvaltningar, myndigheter, vårdnadshavare, närsamhället och andra skolenheter.

Kvalifikationer

Du som söker har en akademisk utbildning minst motsvarande fil. kand 180 hp med pedagogisk inriktning på dina studier. Har du en avslutad eller pågående studier för rektorsutbildningen/andra ledarutvecklingsprogram eller utbildningar är meriterande för tjänsten. Examen som grundlärare i fritidshemmet är också meriterande.

Du har tidigare ledarerfarenhet. Du har också minst tre års erfarenhet av att arbete elevnära inom skolverksamhet samt 30hp pedagogik. Pedagogisk insikt är ett krav för tjänsten. Erfarenhet av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete på skolnivå samt att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete är krav för tjänsten.

Erfarenhet av att driva digitaliseringsfrågor och skolledare erfarenhet från fritidshemmet eller erfarenhet av att arbeta som grundlärare i fritidshem är mertiderande. Erfarenhet av att organisera pedagogisk verksamhet, tex. resursfördelning, schemaläggning, vikariehantering är också meriterande

För att passa i tjänsten har du en kommunikativ förmåga genom att lyssna in och tillåta andra att leda men vid behov gå in och styra över situationer. Du styr upp genom ett starkt ledarskap och vågar informera om tuffa beslut som du fattat. Utifrån rollen så behöver du vara systematisk och strukturerad. Ytterligare behöver du vara flexibel i din roll och anpassningsbar i ditt samarbete

Varmt välkommen med din ansökan! 

Om arbetsplatsen

På Lorensborgsskolan arbetar vi för att varje enskild elev utvecklar sitt personliga ledarskap så att de med framgång och utifrån sitt bästa jag får en positiv och utvecklande skolgång och i framtiden ett positivt och utvecklande yrkesliv. Vi arbetar för ett starkt ledarskap på vår skola, i varje klassrum, i varje medarbetare och i varje elev. Våra förväntningar bygger på en tro att varje enskild individ kan påverka sitt liv i en positiv riktning genom enkla handlingar i vardagen. Vi utövar ledarskap genom att ha höga förväntningar på varandra, genom att visa omtanke om och respekt för alla vi möter under skoldagen och genom att ta ansvar för vår gemensamma arbetsmiljö. Vi känner tillit till varandra och till att vår läroplan kommer att vägleda oss i vårt arbete.

Lorensborgsskolan är en grundskola för elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger i centrala Malmö med närhet till Stadion och Pildammsparken. Vi har också Anpassad grundskola,   förberedelseklass, synverksamhet och SU för elever med autism.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstid 1 år
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-08 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 juli 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren