Hoppa till innehåll
Chris-Marine logotyp

CFO till Chris-Marine i Malmö

Publiceringsdatum
30 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi du leda ekonomifunktionen i en väletablerat, stabil, internationell koncern med huvudkontor i Malmö? Är du trygg i dig själv och din kompetens och vill arbeta med långsiktig utveckling av funktionen och koncernen kan du vara den CFO vi söker!

Om tjänsten

Som CFO ingår du i koncernledningen och får en central roll i koncernens utveckling. Du leder och utvecklar en lokal ekonomifunktion med två redovisningsekonomer samt ekonomer i koncernens dotterbolag. Du förväntas fortsätta utvecklingen av koncernens ERP-system och finansiella processer/rutiner och aktivt bidra till koncernens fortsatta framgång genom affärsorienterade analyser och beslutsunderlag. En perfekt roll för dig som söker en bred roll och vill både arbeta operativt och vara del av koncernens strategiska arbete och utveckling.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter
  • Leda och utveckla koncernens ekonomifunktion
  • Ingå i koncernledningen och bidra i strategiska beslut så som förvärv mm
  • Konsolidering och koncernredovisning
  • Månads- och årsbokslut samt årsredovisning för koncernen
  • Stödja dotterbolagen och uppmärksamma potential, avvikelser och risker
  • Budget och prognos
  • Intern kontroll
  • Likviditetsplanering
Vem är du?

Du har erfarenhet från ledande positioner inom ekonomi och känner dig trygg i att ta ansvar för koncernens ekonomifunktion. Internationell erfarenhet värdesätts liksom erfarenhet från industrin och koncernredovisning. Du är engagerad och ansvarsfull och har förmågan att ta tag i såväl operativa uppgifter som strategiska. Du bygger långsiktiga och förtroendefulla relationer och uppskattas för din kompetens, ”can-do attityd” och coachande ledarskap.

Chris-Marine erbjuder

Chris-Marine är en stabil och lönsam koncern med över 60 år i branschen som utvecklats både organiskt och genom förvärv. Koncernen är familjeägd och under ledning av en extern styrelse och styrelseordförande. Med långsiktighet och kvalitet i fokus får du vara med att leda och utveckla koncernen i en bransch i förändring. Koncernen är internationell och präglas av engagerade medarbetare, affärsmässighet och en hög teknisk kompetens och kvalitet.

Om Chris-Marine

På Chris-Marine utvecklar, producerar och säljer vi precisionsverktyg och maskiner som används vid övervakning och översyn av marina diesel- och gasmotorer i handelsfartyg och IC-motorkraftverk. Huvudkontoret ligger i Malmö med produktionsenheter i Brøndby (Danmark) och Malmö (Sverige). Vi arbetar globalt genom försäljnings- och serviceteam, dotterbolag och säljare. Motorkonstruktörer, motorbyggare, redare, kraftverk, serviceverkstäder och varv är våra kunder. Koncernen består idag av 7 dotterbolag, drygt 100 anställda och har en omsättning på drygt 200 mkr.


Läs mer på www.chris-marine.com

 

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Malmö.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Chris-Marine med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta Pontus Lasson 070-166 08 38 eller Maria Boström 070-422 78 61. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt dock senast 2e juni.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

 

Vi välkomnar din ansökan!

Chris-Marine logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 juli 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren