Hoppa till innehåll
XLNT Talent AB logotyp

Säljare till Solarwork

Rollen

Vi söker vår nästa tekniska säljare som vill vara med på bolagets tillväxtresa. En tillväxtresa där du har en aktiv roll i bolagets utveckling. Som teknisk säljare är din målgrupp främst lantbruk, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, industriföretag där alla har varierande erfarenheter av solceller. Ditt uppdrag är att hitta nya kunder och sälja solanläggningar genom att förstå kundens behov och på bästa sätt stötta kunden att fatta rätt beslut.

Tjänsten passar dig som trivs med ett socialt arbete, är driven och envis. Du brinner för relationsskapande försäljning och är en affärsdriven person som självständigt kan ta dig an nya kunder och utmaningar. Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och inställning när du arbetar och ser till att de som behövs göras blir gjort. I tidigare säljroller har du insett att kommunikation är en förutsättning för att lyckas. Du har inga problem att anpassa dig till olika miljöer, personer och roller, du är lyhörd och har en förmåga att paketera ditt budskap så det lämpligast når mottagaren. Vi tror att du likt oss har en hög servicenivå och vilja att tillsammans med våra kunder ta hem affärer.

Dina arbetsuppgifter som teknisk säljare består bland annat av att:
 • Sälja nyckelfärdiga solcellsanläggningar
 • Aktivt arbeta med att hitta och signa PPA kunder
 • Skapa kontakter med leverantörer
 • Utveckla marknadsföringsarbetet
 • Utveckla våra produkter och tjänster
Till ditt förfogande har du bra synergier och erfarenheter från koncernens alla bolag. Du har även regelbunden kontakt med försäljningschefen där stort fokus ligger på att stödja varandra i kundrelationer och i försäljningen.

Våra kunder finns i hela Sverige. Därmed innebär tjänsten en del resor beroende på var kunden befinner sig.

Din profil

För att passa i rollen som teknisk säljare är det viktigt att du drivs av vår gemensamma målbild, att bygga det hållbara samhället - på riktigt. Med vårt arbete bidrar vi till ett minskat beroende av fossila bränslen och en hållbar framtid för kommande generationer. Vi ställer inga krav på någon specifik utbildning, däremot förutsätter vi att du har en utbildning. Det är viktigt att du är kreativ och har en förmåga att uttrycka dig tydligt och korrekt på svenska i båda tal och skrift.

För att rollen ska vara aktuell behöver du:
 • Ha ett starkt driv och vara en lagspelare
 • Erfarenhet inom teknisk försäljning - försäljning inom el eller sol är meriterande
 • Erfarenhet inom bygg eller försäljning inom bygg är meriterande
 • En positiv relation till att göra affärer
 • B-körkort
Vi erbjuder
 • Förmånliga villkor
 • Hybrid lösning
 • Stora utvecklingsmöjligheter
I denna rekrytering samarbetar vi med XLNT Talent. Har du några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Jacob eller Fredrik via mail: jacob@xlnttalent.se, fredrik@xlnttalent.se

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Solarwork

Solarwork går in i varje projekt med vetskapen om att våra lösningar både kan hjälpa kunden spara pengar och bidra till en grönare framtid. Vi verkar inom ett av få områden där detta faktiskt är sant. Den tanken föddes tidigt, långt innan startade vår verksamhet och finns med oss i allt vi gör. Vi finner enorm energi i den tanken.

Solarwork växer snabbt och är ständigt på jakt efter drivna människor till vårt team. Vi söker dig som vill bidra till en bättre miljö och en snabbare övergång till ett hållbart samhälle med förnybara energikällor. Känner du igen dig?

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare