Hoppa till innehåll
VR Sverige logotyp

Chef trafikplanering tåg till VR i Malmö

Vill du som chef ansvara för trafikplaneringen för tågtrafik och leda medarbetare? VR i Malmö söker en trafikplaneringschef tåg.

Som trafikplaneringschef på VR i Malmö blir du del av en agil, komplex och resultatorienterad organisation som strävar efter en optimerad trafikplanering. Detta är en chans för dig som chef att leda ett team av erfarna och engagerade trafikplanerare där du både coachar individuellt och tillsammans med teamet utvecklar arbetsprocesser. Vill du arbeta för ett företag som möjliggör hållbara resor och ha en ansvarsfull roll i detta? Då har vi möjligheten för dig!

Ditt anställningserbjudande

VR Sverige är starkt värderingsstyrt och har stora ambitioner att växa de kommande åren. Förra året köpte finska VR f.d. Arriva Sverige från Deutsche Bahn och har i och med det inlett en storsatsning i Sverige med målet att öka marknadsandelarna i Sverige.

Du kommer till ett internationellt bolag som satsar mycket på sin personal. Samtidigt investerar de nu stora resurser på nya system och förbättrade arbetsmetoder för att i slutänden öka kvaliteten för sina resenärer. VR Sverige har starka ägare i ryggen med uthållighet för stora verksamhetsförändringar. Du kommer få en viktig roll i en bransch som dessutom fyller en viktig samhällsfunktion.

Dina arbetsuppgifter
  • Ansvara för trafikplaneringsprocessen för tågtrafiken gällande Pågatågen, Östgötapendeln och Tåg i Bergslagen.
  • Ansvara för personal, resultat och budget för ditt verksamhetsområde.
  • Leda och fördela arbetet inom trafikplaneringen av tåg.
  • Arbeta med personalledning och coachning av dina medarbetare.
  • Tillsammans med teamet utveckla arbetsprocesser inom trafikplaneringen.
  • Ansvara för att nya planer som föreslås för implementering har ekonomisk bärighet.
  • Leverera förslag på nya trafiklösningar, resandeunderlag, kostnadsberäkningar etc.
  • Säkra dialogen med kommuner, uppdragsgivare och andra intressenter.
Värt att veta

Du utgår från kontoret i Malmö. Du har möjlighet att jobba remote vid behov men förväntas vara på kontoret i den utsträckning som behövs för att kunna vara ett stöd för trafikplanerarna och resten av organisationen.

Du kommer leda ett team av 7 erfarna planerare för tågtrafik. Din blivande chef är en tidigare trafikplanerare som kommer att ge dig en gedigen introduktion tills du är självständig och som därefter kommer att fungera som bollplank. Som chef ges du möjlighet till kompetensutveckling genom vårt ledarskapsprogram.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har erfarenhet av planering i en ledande befattning. Du har erfarenhet av komplexa verksamhetsflöden, tex från logistikbranschen. Har du erfarenhet från kollektivtrafik är det meriterande, men inget krav.

Vi söker dig som har erfarenhet som chef som har en vana att ansvara för och leda medarbetare. Som chef har du ett individanpassat, lyhört och coachande ledarskap.

Du har goda kunskaper i Office-paketet och särskilt Excel. Då vi arbetar i många olika typer av system söker vi dig med en god systemvana. Eftersom vi internt kommunicerar på svenska och då du i rollen behöver tolka information på svenska, så söker vi dig som har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. Vi är även en del av ett internationellt bolag och internationella kontakter kan förekomma i tjänsten, därför söker vi dig som har goda kunskaper i engelska.

Då du kommer att arbeta i en roll med många kontaktytor krävs det att du har ett kommunikativt sätt och en förmåga att skapa relationer med andra. Som trafikplaneringschef hanterar du mycket information varför vi söker dig med ett strukturerat arbetssätt. Eftersom du i rollen förväntas sträva efter att utveckla ditt ansvarsområde söker vi dig som är bra på att hitta nya vägar framåt. Då vi arbetar i en affärsinriktad verksamhet söker vi dig med ett resultatorienterat sätt.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Lead som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson
Angelina Nilsson
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
12 apr. 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Lead: specialister på modern och hållbar chefsrekrytering. Vi identifierar och rekryterar ledare med förmåga att skapa framgångsrika och välmående grupper i en snabbt föränderlig värld. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG Lead sina kunder att låta ledarskapspotential, digitala mognad, förändringsbenägenhet och framtida arbetsprestation gå före magkänsla, namn, kön, bakgrund, ålder eller nätverk i all rekrytering. Rättvist för dig, dina framtida medarbetare och arbetsplatsen samtidigt som vi gemensamt bidrar till en långsiktigt hållbar arbetsmarknad. TNG Lead, som är en del av TNG Group, är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag som arbetar inom hela tjänstemannaområdet. TNG har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/chefsjobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Lead här: https://www.tng.se/chefsrekrytering/

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare