Hoppa till innehåll
Välinge Innovation logotyp

Utvecklingsingenjör/Projektledare

Publiceringsdatum
22 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi söker utvecklingsingenjörer!

Hos oss blir du en del av ett världsledande och innovativt företag inom golv- och möbelbranschen. Med revolutionerande och välrenommerade tekniker har vi framgångsrikt licensierat ut våra patent till kunder över hela världen. Hos oss finns all teknikutveckling in-house och nu söker vi två utvecklingsingenjörer med projektledarförmågor- en med fokus på utveckling av klick-system för golv och en med fokus på möbler.

 

Som Utvecklingsingenjör/Projektledare...

ingår du i ett team med andra utvecklingsingenjörer/projektledare som driver och utvecklar tekniker för klick- och låssystem för både golv och möbler. Hos oss är nya idéer alltid välkomna.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

  •  Driva utvecklingsprojekt

  •  Stötta säljorganisationen med teknisk kunskap vid tex. införsäljning

  •  Stötta vid implementering av tekniska lösningar hos kund både på plats och på distans.

 

Som Utvecklingsingenjör inom produktsortimentet golv...

har du fokus på teknikutveckling av klick-lås för befintliga och nya kunder som är golvproducenter runt om i världen. Vi har framgångsrikt tagit fram många tekniker och patent inom detta område och nu behöver vi dina idéer. Du använder Solid Works för att rita dina nya tekniklösningar, använder vår prototyp-verkstad och labb för att testa dina idéer. Du stöttar även våra säljare med teknisk kunskap och när du blivit varm i kläderna finns det möjlighet att vara med ute hos kunderna.

 Du har en innovativ ådra och delar gärna med dig av dina idéer och tankar kollegor emellan. Du har ett gediget personligt teknikintresse och trivs med mixen att sitta vid skrivbordet och vara nere i verkstad/labb för att testa prototyper. Vi tror också att du tycker om finmekanik och har öga för små detaljer som kan göra stor skillnad för den tekniska lösningen.

 

Som Utvecklingsingenjör inom produktsortimentet möbler...

har du i första hand fokus på att, utifrån våra kunders behov, ta fram lösningar för lås-system för deras möbeltillverkning av olika produkter. Vi har framgångsrikt tagit fram en ny teknik för möbel-lås och ser en stor potential i detta affärsområde med kunder i hela världen. I nära dialog med säljare och kund arbetar ni fram den bästa lösningen för att kunden ska kunna tillverka möbeln på ett hållbart och miljöeffektivt sätt. Du tar fram en lösning som är anpassad för kunden, testar i prototyp-verkstaden och labbet samt är med ute hos kunderna. I denna roll ingår resor till våra kunder.

 Du är en lösningsorienterad projektledare som trivs i samarbete med både kollegor och kunder. Du har ett gediget personligt teknikintresse och om du har erfarenhet av både maskin- och produktutveckling så är det ett plus.

 

För rollerna krävs...

Ingenjörsutbildning - maskin, mekanik eller liknande och gärna med inriktning produktutveckling

 Vi ser gärna att sökanden har några års arbetslivserfarenhet som tex. produkt- och/eller maskinutvecklare, konsult, konstruktör eller annan erfarenhet som är relevant för rollen.

Rollerna kan till viss del anpassas efter sökandes kompetenser, både juniora och seniora ingenjörer är välkomna att söka.

 

Vi erbjuder...

En modern, internationell och innovativ arbetsplats i stark tillväxt.

 Prestigelös företagskultur och god arbetsmiljö där alla känner ansvar och hjälps åt

 Stor frihet genom målstyrning, coachande ledarskap och goda utvecklingsmöjligheter

 Dessutom kan du se fram emot möjlighet till bonus, gym på arbetsplatsen och fri parkering.

 

Anställning hos: Välinge Innovation

Placering: Viken utanför Helsingborg

Tillträde: Enligt överenskommelse

Omfattning: 100 %

Välinge Innovation är...

ett världsledande teknikutvecklingsföretag inom golv- och möbelbranschen. 1993 utvecklade företaget världens första mekaniska låssystem för bland annat laminat- och trägolv. Mekaniska låssystem möjliggör limfri läggning och har under det senaste året tagit en betydande del av världsmarknaden. Välinge har idag en omfattande patentportfölj avseende olika golvsystem och mer än 250 licenstagare, däribland flertalet av världens ledande internationella golvföretag och har på senare år även breddat verksamheten till bland annat möbelbranschen. Vidare har företaget investerat i storskalig egen golvproduktion i Viken och i Kroatien baserat på den patenterade Woodura® -tekniken.

 Huvudkontoret finns i Viken utanför Helsingborg, och med dotterbolag i USA, Kina, Kroatien och England.

 

Läs gärna mer om oss här - www.valinge.com

 

 Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

 Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen för produktsortimentet golv är du välkommen att kontakta Caroline Landgård på caroline.landgard@valinge.se

Har du frågor kring rekryteringsprocessen för produktsortimentet möbler är du välkommen att kontakta Peter Derelöv på peter.derelov@valinge.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Välinge Innovation logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 juni 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren