Hoppa till innehåll
Välinge Innovation logotyp

Projektledare till utvecklingsgruppen hos Välinge i Viken!

Ansök nu
En roll för dig som älskar komma med nya idéer, tänker ständigt förbättringar och ser lösningar där andra ser hinder. Vi heter ”Innovation” av en anledning!  

Vi växer inom maskinsegmentet och har sedan en tid startat upp en dedikerad maskingrupp på vår anläggning i Viken och söker nu en projektledare med stor mekanikkunskap och goda automationskunskaper. Som ingenjör hos oss får du arbeta med den senaste tekniken och unika maskinlösningar till våra teknologier och produktionslinjer. Detta är en roll där du får vara med från idé till mållinjen då maskinerna står och kör! 

Lokalisering: På vårt huvudkontor i Viken

I rollen som Projektledare... 

blir du en nyckelperson i en mindre grupp på 6-8 personer, vilken sammanlagt har mångårig erfarenhet inom mekanikkonstruktion, el och programmering samt eftermarknad. Tvärorganisatoriskt har vi säljkår och teknikägare för våra licensierade teknologier vilka vi stöttar med våra maskinprodukter och tekniska kunskap.  

Utvecklingsuppdragen växer samtidigt som vi har ett antal maskinprodukter som vi livscykelvårdar och anpassar till våra kunder som finns över hela världen. Och med nya teknologier krävs det oftast nya maskiner som efter utveckling och testning förs in i vårt produktsortiment. 

Projektledningsbehovet för enskilda maskiner och utrustning ökar också internt för unika maskin o automationslösningar som senare kan ledda till patentbara lösningar och nya teknologier för licensiering. Arbetet utförs tillsammans med avdelningarna för produktion och R&D.  

Arbetsuppgifterna består även av testkörningar, nyskapande eller revidering av teknisk dokumentation, beräkningar, manualer och riskanalyser både interna och enligt CE-direktiv. 

Resor ingår i tjänsten allt från enskild dag till en dryg vecka. Antal dagar per år varierar stort och beror på vilken fas projekten är i, uppskattning 5 - 25 dagar/år. 

För att lyckas i rollen som Projektledare... 

är din personlighet otroligt viktigt för oss! Avdelningen andas prestigelöshet, korta beslutsvägar och en stor nyfikenhet på den senaste tekniken men också på att hitta robusta standardlösningar, och här behöver du passa in. Vidare är du ambitiös, driven och självgående, för här kan man inte sitta och vänta på svaren, här söker man upp dem själv. Som person är du lösningsfokuserad, där förändring och genomförande är något du motiveras av. Självklart älskar du ordning och reda och har ett inre driv som ger extra kraft till vår redan starka motor! 

För att söka rollen behöver du ha... 
  • Ingenjörsexamina eller motsvarande erfarenhet inom mekanik eller produktutveckling alternativt automation 

  • Flera års erfarenhet av projektledning / konstruktion och utveckling av maskiner med tillhörande automation 

  • Kunskap inom automation och elektronik, samt god kännedom om tillverkningsmetoder 

  • Språkkunskaper svenska och engelska flytande i tal och skrift 

  • B-körkort 

Välinge Innovation är ett världsledande... 

teknikutvecklingsföretag inom golv- och möbelbranschen. 1993 utvecklade företaget världens första mekaniska låssystem för bland annat laminat- och trägolv. Mekaniska låssystem möjliggör limfri läggning och har under det senaste året tagit en betydande del av världsmarknaden. Välinge har idag en omfattande patentportfölj avseende olika golvsystem och mer än 250 licenstagare, däribland flertalet av världens ledande internationella golvföretag och har på senare år även breddat verksamheten till bland annat möbelbranschen. Vidare har företaget investerat i storskalig egen golvproduktion i Viken och i Kroatien baserat på den patenterade Woodura® -tekniken. 

Huvudkontoret finns i Viken utanför Helsingborg, och med dotterbolag i USA, Kina, Kroatien och England. Läs gärna mer om oss på: www.valinge.se 

Är du intresserad... 

är du varmt välkommen att ladda upp ditt CV eller klipp in din LinkedIn-URL. Urval sker löpande, men sista ansökningsdag 8/10 2023. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. 

I den här rekryteringen samarbetar med Välinge Innovation med Roi Rekrytering. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Lina Friberg på lina.friberg@roirekrytering.se

Anställning hos: Välinge Innovation 

Omfattning: Heltid 

Start: Enligt överenskommelse  

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare