Global IT Director

Global IT Director

Vi står inför en stark tillväxtresa där vi genom en sammanslagning med vår systerkoncern skapar en internationell koncern med verksamhet i 10 länder och mer än 2,000 anställda. Hos oss blir du en del av ett innovativt bolag i stark tillväxt och som Global IT Director har du en nyckelposition med helhetsansvar för vår IT.

Som Global IT Director har du...

det övergripande ansvaret för koncernens hela IT- miljö. Du ser till att den är säker, kostnadseffektiv och att all drift fungerar. Då rollen är helt ny kommer din första uppgift vara att göra en kartläggning av organisationens nuvarande IT funktion för att sedan föreslå en väg framåt och leda arbetet mot den målbild som sätts upp. Du blir föredragande och rådgivande till ledningsgruppens medlemmar rörande IT och det är du som säkerställer en tvärfunktionell IT - samordning inom hela verksamheten.

Du kommer till en organisation som idag består av fem personer som du blir formell chef över, dessa är baserade i Sverige och arbetar med all typ av IT inklusive industriell IT. Du kommer att koordinera det övergripande IT-arbetet med lokalanställda resurser i exempelvis Kroatien där vi i nuläget har 6 produktionssajter.

Din vardag kommer bland annat att bestå av:

 • Utveckla och kvalitetssäkra IT-verksamheten

 • Omvandla verksamhetens behov till konkreta lösningar

 • Ansvara för IT-strategi och implementering av denna

 • Säkerställa en tvärfunktionell IT-samordning inom hela verksamheten

 • Ansvara för att företagets applikationsportfölj utvärderas, styrs och koordineras

 • Leda och ansvara för medarbetare på IT-sidan

För att lyckas i rollen som Global IT Director...

ser vi att du tidigare haft en roll med personalansvar. Kommunikation och ledarskap är två ledord hos dig och med din tidigare erfarenhet inom IT och verksamhet kan du bygga upp den struktur vi söker. Idag har vi inte någon sammanhållen IT för den nya koncernen utan det är detta vi vill att du ska skapa. Därmed ser vi att du kan ha gjort en liknande resa tidigare och känner dig motiverad att göra den igen med oss. Rollen är global och engelska är koncernspråket men vi pratar också dagligen svenska hos oss vilket gör att du behöver behärska båda språken väl.

Som person ser du helhetsperspektivet och förstår komplexiteten i en organisation. Du är ansvarstagande och trivs med att vara en vägledande person som tar initiativ. Du har lätt för att bygga relationer och få med andra att gå samma väg som du även i en föränderlig kontext. Din uthållighet och optimism gör att ni tillsammans når uppsatta mål hela tiden kommer framåt.

Vi tror dessutom att du har:

 • Akademisk examen inom ett relevant område, gärna inom IT

 • Tidigare erfarenhet av ett övergripande IT-ansvar och gärna i en större komplex internationell miljö.

Vi erbjuder...
 • En modern, internationell och innovativ arbetsplats i stark tillväxt.

 • Prestigelös företagskultur och god arbetsmiljö där alla känner ansvar och hjälps åt

 • Stor frihet genom målstyrning, coachande ledarskap och goda utvecklingsmöjligheter

 • Dessutom kan du se fram emot möjlighet till bonus, gym på arbetsplatsen, fri parkering med förmånlig laddning av el-bil och möjlighet att inreda ditt hem med Välinges unika golv till förmånligt personalpris.

Mer om oss...

Välinge Bjelin Group är en internationell koncern baserad på världsledande tekniska lösningar. Verksamheten riktar sig primärt mot golv och möbelindustrin och är uppdelad i två divisioner - licensverksamhet och industriell verksamhet.

Koncernen har ett uttalad och tydligt mål att fortsätta växa inom valda segment. Omsättning för 2023 väntas uppgå till mer än 4 miljarder kronor och antalet anställda uppgår till ca 2500.

Huvudkontor i Viken utanför Helsingborg och verksamhet i Kroatien, Kina, USA, England, Frankrike och våra nordiska länder.

Läs gärna mer om oss här - valinge.com samt bjelin.com

Välkommen med din ansökan

Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande.

Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lisa Alsterberg, Rekryteringskonsult på Roi Rekrytering, lisa.alsterberg@roirekrytering.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning hos: Välinge Innovation

Omfattning: Heltid

Start: Enligt överenskommelse

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://workspacerecruit.com/
Sista ansökningsdag 9 apr 2023 (19 dagar kvar)