Hoppa till innehåll
VA SYD logotyp

Teknisk projektledare till processanläggningsprojekt på VA SYD

Publiceringsdatum
09 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Brinner du för projektledning och vill fortsätta utvecklas genom spännande projekt inom process- och produktionsanläggningar i VA-branschen? Vill du leda tekniska investeringsprojekt som bidrar till hög vattenkvalitet och driftsäker produktion? Som projektledare är du med och förverkligar VA SYDs högt ställda mål och visioner, från idé till verklig produktion. Om det låter lockande, läs vidare!

Det här handlar jobbet om

Som projektledare planerar och leder du förnyelse- och moderniseringsprojekt på anläggningar som vattenverk, reningsverk och pumpstationer. Projekten kan variera i storlek, allt från modernisering av mindre pump- eller tryckstegringsstationer till stora byggnationer i samband med utveckling/ombyggnation av komplexa reningssteg eller verk. Du förväntas kvalitetssäkra projektgenomförandet genom tillämpning av VA SYDs processer och rutiner för projekt samt driva ett engagerat samarbete mellan drift- och projektverksamheten. Du driver och följer upp beslutade aktiviteter tillsammans med dina projektmedlemmar. Avslutningsvis kommer du överlämna projektet till driftorganisationen genom ett formaliserat och tydligt övertagande.

I rollen som projektledare ansvarar du för att:

 • styra, planera, leda och optimera dina tilldelade projekt
 • genomföra riskanalyser och uppföljningar av projektens tid- och ekonomiska planer samt löpande uppföljning av framdrift
 • upprätta omfattningsbeskrivningar, beslutsunderlag och tekniska förfrågningsunderlag
 • medverka vid uppföljningar och prognostiseringar av dina projekt
 • ha den viktiga rollen som projektets främsta drivkraft i genomförandet och driva arbetet efter fastställda planer
Vi erbjuder

vi erbjuder ett spännande arbete i en viktig och samhällskritisk verksamhet. Här får du vara med och påverka samhällets utveckling genom teknisk utformning samt få prova ny teknik, men framförallt få arbeta med engagerade kollegor som driver mot samma mål som du. Genom ditt aktiva projektledarskap kommer du att ges stort eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Du kommer till en innovativ och miljömedveten arbetsplats med hög kunskapsnivå, god gemenskap och stolthet över vårt samhällsviktiga uppdrag. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid och erbjuder bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. VA SYD är stolta mottagare av utmärkelsen ”Bäst i branschen” för Attraktiv Arbetsgivarindex hos Nyckeltalsinstitutet, som visar att våra satsningar på ett hållbart arbetsliv ger resultat.

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta utifrån VA SYDs miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Du är en driven och engagerad projektledare med en stark förmåga att leverera resultat. Din kommunikativa skicklighet bygger förtroende och främjar framgångsrika samarbeten med såväl kollegor, som entreprenörer och leverantörer. Planering och uppföljning är en naturlig del av ditt arbetssätt och du kan snabbt anpassa dig till förändrade omständigheter, även i utmanande situationer. Ditt fokus ligger på att maximera miljönytta, kundnöjdhet och lönsamhet som projektledare.

Dina erfarenheter

För att vara framgångsrik i rollen som projektledare söker vi dig som har:

 • Högskoleutbildning med inriktning mot relevanta områden, såsom maskin, väg och vatten, bygg, el, automation, kemi eller annan motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt
 • Erfarenhet av projektledning inom beskrivna arbetsuppgifter
 • God kunskap kring kommersiell förståelse, kontrakt och ekonomisk uppföljning
 • Allmänna kunskaper om branschstandarder som AMA samt AB, ABT och ABK
 • Kommunikativ förmåga som bidrar till framdrift av projekt i en föränderlig kontext
 • God datorvana
 • B-körkort för aktivt deltagande i tilldelade projekt inom hela vårt verksamhetsområde
 • Goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift

Meriterande är erfarenhet från VA-branschen och kunskaper om maskinell utrustning som används vid bland annat vattenverk eller reningsprocesser; exempelvis pumpar, centrifuger och transportskruvar.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång under dygnets alla timmar, har dryg ten halv miljon kunder och omsätter ca 1,5 miljarder kronor per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

VA SYD bedriver samhällsviktig verksamhet och ställer därför höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande hos våra medarbetare. En del av våra tjänster är säkerhetsklassade, det innebär att du som sökande eventuellt behöver gå igenom en säkerhetsprövning innan anställning enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Vissa av våra anställningar kan även innebära en krigsplacering.

VA SYD logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 dec. 2023 (23 dagar kvar)
Ansök nu
http://www.vasyd.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Malmö stad
Ekonomi
Företagslogga