Hoppa till innehåll
VA SYD logotyp

Projektledare Exploatering till VA SYD

Publiceringsdatum
08 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Söker du ett utmanande och spännande arbete i en verksamhet som ständigt utvecklas? Vill du arbeta med ledningsnätsprojekt, tillsammans med engagerade kollegor och vara med och skapa en hållbar stadsutveckling? Då kan du vara projektledaren vi söker!

Det här handlar jobbet om

Exploateringsenheten fungerar som en del i kommunernas stadsplanerings- och exploateringsprocess genom ett aktivt och nära samarbete med VA SYDs medlemskommuner. För att skapa förutsättningar och klara av utmaningarna VA SYD står inför ligger enheten i framkant i sitt arbete vid planering för teknik och metodval. I rollen som projektledare av VA-projekt i exploateringsområden ansvarar du för att:

  • arbeta med styrning, planering och ledning av projekt från tidig projektering till färdig slutbesiktning
  • ta fram underlag för offentlig upphandling av konsult för projektering, samt avrop av befintliga upphandlade ramavtal
  • arbeta i nära samarbete med våra medlemskommuner i hela genomförandefasen, vid gemensam upphandling av våra projekt
  • genomföra tidiga kostnadsbedömningar samt utföra ekonomisk uppföljning genom projektets hela livslängd

Projekt och Teknik-avdelningen ansvarar bland annat för utredningar, projekt- och portföljarbete, digitalisering, IT och teknikdokumentation. Här finns också enheter som arbetar med VA-utbyggnad och exploateringsprojekt. Avdelningen består av målinriktade och engagerade medarbetare som tillsammans ansvarar för att bygga ut, förnya och förbättra vårt ledningsnät och våra processanläggningar.

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Genom ditt aktiva projektledarskap kommer du att ges stort eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid och erbjuder bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. VA SYD är stolta mottagare av utmärkelsen ”Bäst i branschen” för Attraktiv Arbetsgivarindex hos Nyckeltalsinstitutet, som visar att våra satsningar på ett hållbart arbetsliv ger resultat.

Vem är du?

Vi söker dig som står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Som projektledare trivs och motiveras du av att skapa resultat och lösa problem på ett effektivt och metodiskt sätt. Du är en person som värderar att samarbeta med olika människor och avdelningar samtidigt som du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Du har en stark förmåga att planera och prioritera ditt arbete och har ett affärsmässigt förhållningssätt. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Dina erfarenheter

VA SYD söker dig som:

  • är utbildad högskole- eller civilingenjör inom relevanta områden såsom väg- och vattenbyggnad eller samhällsbyggnad, alternativt motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt
  • har erfarenhet som projektledare, platschef eller uppdragsledare inom samhällsbyggnad
  • innehar B-körkort

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet från offentlig förvaltning, t. ex kommunal verksamhet
  • erfarenhet av projektering inom gata, VA eller ledningssamordning

Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Vår verksamhet är igång dygnet runt, har över en halv miljon kunder och omsätter en och en halv miljard kronor per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

VA SYD bedriver samhällsviktig verksamhet och ställer därför höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande hos våra medarbetare. En del av våra tjänster är säkerhetsklassade, det innebär att du som sökande eventuellt behöver gå igenom en säkerhetsprövning innan anställning enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Vissa av våra anställningar kan även innebära en krigsplacering.

Liknande Jobb

VA SYD logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 februari 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren