Tullverket söker junior verksamhetsutvecklare

Tullverket söker junior verksamhetsutvecklare

Tullverket är inne i ett spännande utvecklingsarbete som innebär förändrade arbetsmetoder, elektroniska lösningar, automatiserade samt standardiserade processer och arbetsmetoder. Vill du vara med och bidra till att förbättra vårt arbetssätt så att vi blir än mer effektiva i det vi gör? Både att vi gör rätt saker och att vi gör dem på rätt sätt.

Tullverkets Underrättelseavdelning söker nu en erfaren och driven person som junior verksamhetsutvecklare. Tjänsten innebär att utgöra ett stöd i förändringsarbetet för hela avdelningen och inom Tullverket. Underrättelseavdelningen erbjuder ett spännande och variationsrikt jobb inom en verksamhet som präglas av hög kompetens och tidvis högt tempo.

Tullverkets operativa verksamhet delas in i fyra avdelningar: Kontroll-, Uppbörd-, Tullkriminal- och Underrättelseavdelningen. Underrättelseavdelningen bedriver underrättelseverksamhet med leveranser till alla delar av Tullverket. Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord och består också av Tullverkets selekteringscenter (TSC) samt enheten för strategisk analys och nationell desk (SAND). Du kommer organisatoriskt att tillhöra avdelningens ledningsstöd, och vara placerad i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Dina närmaste kollegor är avdelningsledningen, avdelningens ledningsstöd, andra verksamhetsutvecklare/ verksamhetsarkitekter, projektledare, sponsorer, verksamhetsrepresentanter, konsulter med mera.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare i Tullverket arbetar du nära verksamheten och har insikter i hur processer och verksamhet fungerar. Du har förståelse för hur verksamhetens behov.

I din roll som verksamhetsutvecklare kommer du att:
 • Delta i utvecklingsprojekt för att ta fram verksamhetens behov och krav.
 • Arbeta med olika verksamhetsutvecklingsmetoder och verktyg.
 • Analysera och omsätta verksamhetsbehov och krav till lösningar eller förbättringar.
Vi söker dig som har:
 • Universitets- eller högskoleutbildning inom områden som är relevant för tjänsten eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling i projekt/uppdrag.
 • Erfarenhet att analysera och omsätta verksamhetsbehov och krav till lösningar eller förbättringar.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.
 • Goda kunskaper i Officepaketet (Word, Excel, PP mm).
 • Svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har:
 • Relevant utbildning i verksamhetsutveckling.
 • Erfarenhet av mötesteknik och presentationsteknik.
 • Erfarenhet av modelleringsverktyg.
 • Erfarenhet av underrättelsearbete.
 • Erfarenhet från Tullverkets interna operativa verksamhet, gärna riskanalysarbete.
Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har god förmåga att engagera och leda andra människor mot mål och kommunicerar på ett klart och tydligt sätt. Som person är du en social, kreativ lagspelare som drivs av att lösa kundens behov. Du arbetar med ödmjukhet, utan att du gör avkall på din profession. Prestigelöshet är en viktig egenskap och du bör tycka om att arbeta i och med grupper. Därför är det viktigt att du är trygg i dig själv, kan leverera och har en förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv samtidigt som detaljer är viktiga.

Tullverkets värdegrund ska ligga som grund i ditt arbete genom helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-71.

Placeringsort: Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Provanställning 6 mån tillämpas.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Hanna Olsson, tel. 08-405 02 23. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf Persson, tel. 040-661 33 21 och för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 5 februari 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.
Mer info
Kontaktperson Hanna Olsson
Telefon 08-405 02 23
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.tullverket.se/
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 300 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.