Hoppa till innehåll
Tre Teknik logotyp

Nätingenjör till Tre, Malmö

Ansök nu
Transmissionsgruppen ansvarar för att utveckla och förvalta Tres Mobile Backhaul Transmissionsnät. Vi är en del av Tre Technology och genom ett tätt samarbete inom gruppen och tillsammans med resten av Networks strävar vi efter att leverera högsta kvalitet, prestanda och tillgänglighet till våra kunder och partners.

Om rollen
I rollen som Transmission Network Engineer jobbar du i en teknik- och nätnära roll. Du medverkar i större liksom mindre utbyggnads- och moderniseringsprojekt i transportdomänen för vårt 3G/4G/5G-radioaccessnät. Du har också en förvaltnings- och driftstödsroll. Tekniker och miljöer du arbetar i/med är fiber och radiolänk, optik, switching och routing.

Hur kan en arbetsdag se ut?
  • införa ändringar och åtgärder i Transmissionsnätet, i samband med expansion och modernisering
  • implementera förändringar på systemnivå, t.ex. uppgraderingar av system-mjukvaror och konfigurationsoptimering
  • uppföljning av nätkvalitet och nättillgänglighet, samt att arbeta för uppfyllande av våra högt uppsatta kvalitetsmål
  • agera driftstöd vid felärenden i nätet, ofta i samarbete med vår nätövervakningscentral och fälttekniker
Du styr självständigt dina arbetsuppgifter men du kommer också att ha ett nära samarbete med kollegor i gruppen liksom inom radionät, site engineers och drift. Likaså med våra externa entreprenörer och fiberleverantörer. Rollen är operativ och varierande, och passar dig som tycker om att arbeta brett inom ditt område, med fokus på genomförande. Placeringsort är Malmö.

Du kommer se fram emot att:
  • bli erbjuden en utmanande teknisk miljö där du ytterligare får bredda din tekniska kompetens i en bred roll
  • jobba i en roll där vi erbjuder stor självständighet med eget ansvar
  • arbeta med ledare som själv har erfarenhet av din vardag och där vi som team stöttar varandra
  • vara en del av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place To Work samt att vi är topprankade hos Karriärföretagen av Young Engineers Professionals
Lite mer om dig
För att lyckas och trivas i rollen gillar du att ta stort ansvar och arbeta självständigt, samtidigt som du är en god lagspelare. Vi tror att du är en do:er som gillar att få saker gjorda och hugga i där det behövs. Du gillar den tekniska utmaningen och är nyfiken på att vara med och bidra till vår framtida utveckling. Eftersom transmissionsgruppens arbetsfält innehåller många kontaktytor ser vi att du är en positiv och kommunikativ person.

Vi tror att du kommer från en liknande roll eller en tekniskt operativ och driftnära roll inom IT eller Telekom, hos operatör eller annan infrastrukturägare. Vidare har du B-körkort samt kan uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska då vi jobbar i en internationell miljö.

Din ansökan
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tillsättning av tjänsten sker enligt överenskommelse. Vid frågor kontakta rekryterande chef Håkan Snis.

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-PRIORITY
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
13 okt. 2023 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Välkommen till Tre, telekomoperatören som lyckats växa till ett stort, välfungerande företag - utan att tappa den lilla startupens energi. Lite som en punkare som börjat använda cykelhjälm. Vi går till jobbet för att utveckla, bygga och underhålla produkter, system och nät för att ge våra kunder bästa möjliga digitala upplevelse. Tre Technology är unika i sitt slag inom branschen, då vi har alla system och funktioner inhouse. Hos Tre jobbar vi med både svenska och danska mobilnätet och IT-miljö. Vill du vara med? Trevligt!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare