Account Manager

Account Manager

Account Manager / Säljare Retail
Skåne / Blekinge

Tikkurila är en ledande nordisk färgleverantör med varumärken som Alcro, Beckers och Tikkurila (industri). Vi är kända för våra starka och marknadsledande varumärken, vår höga kvalitet, långsiktiga hållbarhetsarbete och professionella tjänster.

Vi söker nu en säljdriven Account Manager / säljare som ska utveckla regionen inom färgfackhandeln och då med fokus på varumärket Alcro.

Vi erbjuder
Som Account Manager har du en central roll i en välmående organisation med positiv företagskultur samt utpräglat miljö- och hållbarhetsfokus. Här får du möjligheten att representera högkvalitativa produkter och välkända varumärken. Organisationen befinner sig i en omfattande tillväxtresa med stora planer för kommande år. Vi erbjuder marknadsmässig lön, möjlighet till bonus och andra förmåner.

Vad har regionchef Karolina Rudelius att säga om hur det är att jobba på Tikkurila? 

"PPG Tikkurila är ett företag med två starka premium varumärken Alcro och Beckers. Det är en otroligt rolig bransch med ständiga möjligheter till utveckling. Våra färger och spackel är alltid i framkant och vi strävar alltid efter minimal påverkan på natur och människor, vid både tillverkning och användning.

För mig är det viktigt att få jobba i en organisation där jag kan påverka och göra skillnad, det får jag göra på PPG Tikkurila."

Arbetsuppgifter
Som Account Manager på Retail ansvarar du för att utveckla försäljningen mot färgfackhandeln i ditt distrikt som omfattar Skåne samt Blekinge. Du kommer bl.a. att utbilda personal, demonstrera nyheter och kampanjer samt vara med i utvecklingen av nya butiker.

Du jobbar tätt tillsammans med dina kollegor inom regionen i samråd med regionchefen och KAM professional. Du utgår hemifrån eller från vårt lokala kontor i Malmö beroende på bostadsort. Vi tror att du är bosatt någonstans i Skåne eller Blekingeregionen.

Din profil
För att vara en framgångsrik Account Manager behöver du arbeta strukturerat och planera din tid väl, samtidigt som du behöver vara flexibel då vardagen innehåller många oförutsedda händelser. I tjänsten ingår att demonstrera för och utbilda dina kunder och vi ser gärna att du som söker är van att tala inför grupper.

Som person är du ambitiös och drivs av att skapa långsiktiga och professionella affärsrelationer. Du förespråkar ett flexibelt och mobilt arbetssätt, är nytänkande och trivs i snabbrörliga, föränderliga miljöer.

Vi ser även att du:

  • har erfarenhet från branschen alternativt närliggande bransch
  • har god erfarenhet av försäljning med dokumenterat resultat
  • har god ekonomisk förståelse
  • har förmåga att driva och säkerställa aktiviteter
  • van vid att arbeta i CRM och Office 365

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolens rekryteringskonsult Jenny Fröjd. Du når Jenny på tel. 013-991 53 80. 

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Tikkurila är en ledande nordisk färgleverantör, känd för sina starka varumärken, höga kvalitet och professionella tjänster, vilket möjliggör den bästa tänkbara användarupplevelsen på marknaden. I Sverige har Tikkurila Sverige AB drygt 200 medarbetare som aktivt arbetar med att inspirera och skapa färgstarka upplevelser som lyfter människors vardag. Det lyckas vi bra med - mycket tack vare våra omtyckta och marknadsledandevarumärken Alcro och Beckers. Vi har produktionsanläggningar i nio länder och rankas som en av de ledande färgtillverkarna på samtliga av våra största marknader; Sverige, Finland, Polen och de Baltiska länderna. Totalt är koncernens produkter tillgängliga i över 40 länder.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Key Account Manager, Account Manager
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.saljpoolen.se
Sista ansökningsdag 11 mars 2023 (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och vi har specialiserat oss på att rekrytera personal inom följande befattningar: säljare, innesäljare, chefer och marknad. Vi tillsätter ca 450 tjänster per år!