Hoppa till innehåll
STILL Sverige AB logotyp

SOFTWARE- & INSTALLATIONSTEKNIKER INOM AUTOMATION

Publiceringsdatum
07 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
STILL är en av världens ledande leverantörer av kundanpassade intralogistiska lösningar för truckar, lagerteknik, mjukvara och tjänster. Nu söker vi en Software- & Installationstekniker (Installation & Comissioning Engineer) till vårt automationsteam. Om du vill arbeta med tekniska produkter i ett välmående företag är detta en fantastisk möjlighet. Tycker du om att hjälpa kunden att hitta rätt tekniska lösning både inom försäljning och service samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt, strategiskt och strukturerat kan detta vara det perfekta arbetet för dig. Lockas du av att lära dig ett nytt produktsegment, leda installationen av våra automatiserade truckar och få kunskaper i dess mjukvara? Då kanske du är den vi söker! Hos oss får du möjlighet att göra skillnad!

Din roll

Som installations- och driftsättningstekniker spelar du en avgörande roll i överlämning och vid förändringar av våra automationsprojekt till kund där du testar, implementerar mjukvara, kontrollerar produkternas navigering, körning, lyft och driftsättning hos våra kunder. Du har ett nära samarbete med kund och våra projektledare inom automation. Eftersom ditt arbete sker tillsammans med, och på plats hos kund, är du en viktig ambassadör för vårt företag och våra varumärken där vårt fokus är säkert arbete och kundnöjdhet. Du är involverad från början till slut när det gäller installation och driftsättning av våra automatiserade truckar. Du verkar i en internationell miljö med ett nära samarbete med dina nordiska kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Installation, driftsättning, testning och uppstart av våra automatiserade produkter
 • Utforma körvägar, utveckla materialflöden av kundspecifika funktionaliteter
 • Konfigurera system och justera fordon och körbanor
 • Genomföra säkerhetstester, guida och övervaka funktions- och prestandatester
 • Konfigurera specifika kundkrav och förändringar av kundkrav
 • Utbilda kundens slutanvändare i produkt- och systemkunskap med fokus på säkerhet
 • Rapportera projektstatus till ansvarig projektledare internt
Dina styrkor
 • Du har gymnasial utbildning med teknisk inriktning, gärna inom fordonsteknik.
 • Du har gedigna kunskaper inom elektronik, hydraulik och kopplingsscheman samt med fördel även viss kunskap inom automationslösningar.
 • Meriterande är kunskaper i programmering, exempelvis C/C++, samt erfarenhet av AutoCAD eller andra ritverktyg för systemlayout och design.
 • Att prata och skriva på engelska är inget hinder för dig.
 • Resor, framför allt i Sverige, ingår i tjänsten. Körkort B krävs.
 • Du har rätt inställning och vilja samt är motiverad att ta till dig ny kunskap och utvecklas inom affärsområdet. Produktutbildningar inom området erbjuds.
För att lyckas i rollen som installations- och driftsättningstekniker hos oss behöver du vara lösningsorienterad, kommunikativ samt tycka om att ha många olika kontaktytor både internt och externt. Kundnöjdhet är viktigt för dig och du har en solid motivation för att nå resultat.

Hitta din plats i vårt lag

STILL är en världsledande leverantör av intralogistiska lösningar för truckar och lagerteknik. Vi ingår i koncernen KION Group som med cirka 40 000 medarbetare globalt är en av marknadens starkaste aktörer. Hos STILL Sverige får du tryggheten med att jobba inom en stor koncern kombinerat med lokal gemenskap, flexibilitet och korta beslutsvägar.

På STILL Sverige har vi kommit dit vi är tack vare våra grymma kollegor – vi är ett superlag! Vi hjälper varandra framåt och utvecklas tillsammans. Vi är ett glatt gäng som ställer upp för varandra.

Hos oss har du möjlighet att bli en nyckelspelare i ett växande företag där ditt arbete kommer ha ett stort inflytande. Vi erbjuder ett spännande och omväxlande arbete med stor frihet. Häng med oss på resan till toppen!

Vi letar efter key players, är du intresserad?

Välkommen med din ansökan. Har du frågor kring tjänsten ringer du Eftermarknadschef, Hans Karlsson, 0708 64 43 09, hans.karlsson@still.se.
STILL Sverige AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 jan. 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

STILL är ett av världens största truckföretag med säte i Hamburg, Tyskland.
Koncernen är ledande inom utveckling och produktion av högkvalitativ materialhanteringsutrustning och erbjuder sina kunder helhetslösningar. STILL
Sverige AB, beläget med huvudkontor i Malmö, är ett helägt dotterbolag till
STILL GmbH med ansvar för försäljning och service av koncernens produkter på den svenska marknaden. Bolaget har växt kraftigt de senaste åren, tack vare stora försäljningsframgångar inom nyproduktion och eftermarknad. Den starka expansionen fortsätter och STILL Sverige AB omsätter idag 520 MSEK i en organisation med 130 anställda. Besök gärna
www.still.se
http://www.still.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Nässjö
Industri & Anläggning
Företagslogga
Göteborgs stad
Industri & Anläggning
Företagslogga
Malmö stad
Industri & Anläggning
Företagslogga

Liknande Jobb

Malmö stad
Industri & Anläggning
Företagslogga
Malmö stad
Industri & Anläggning
Företagslogga