Sakkunnig till Friends i Malmö

Sakkunnig till Friends i Malmö

Drivs du av att utbilda och vill som Sakkunnig bidra till en samhällsförändring genom att nå ut i frågan om mobbning? Sök rollen!

Var med och skapa en värld fri från mobbning bland barn och unga genom att i rollen som sakkunnig, utveckla och sprida kunskap om mobbning och hur det kan förebyggas. Har du en utbildning eller motsvarande erfarenhet inom exempelvis barns rättigheter, pedagogik, sociologi eller psykologi? Om du genuint gillar att utbilda, sprida kunskap och vill skapa bättre förutsättningar för barn och unga? Då är det dig vi söker!

På Friends kan du utvecklas som sakkunnig i en flexibel, organisation som har korta beslutsvägar och ger utrymme till lärande och inflytande. Friends är en barnrättsorganisation utan vinstsyfte som ger vuxna forskningsbaserade verktyg, för att förhindra mobbning bland barn och unga.

Varmt välkommen att söka!

Ditt anställningserbjudande

På Friends får du möjlighet att påverka, utvecklas och samtidigt arbeta för en samhällsviktig fråga inom civilsamhället. Det här är en arbetsplats för dig som vill åstadkomma förändring och ha utrymme för egna initiativ i en utvecklingsbenägen organisation. Du arbetar med något meningsfullt, varje dag.

Du kommer till ett team av professionella, omtänksamma och trevliga kollegor där du arbetar nära olika kompetenser och sakkunniga. I rollen kommer individuella arbetsuppgifter där du har ansvaret blandas med arbetsuppgifter som delas i teamet. På Friends värdesätter vi en bra balans i arbetslivet och vi ser till individens behov och förutsättningar. Därför erbjuder vi en arbetsplats med flexibla arbetstider och möjlighet att varva arbete från kontoret och annan plats.

Friends har kollektivavtal (Tjänstemän inom civilsamhället) vilket är tecknat med parterna Unionen och Akademikerförbunden. Vi har fina förmåner och erbjuder bland annat sex veckors semester, ytterligare halvdagar, friskvårdsbidrag och friskvårdtimme.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvuduppgifter i rollen som sakkunnig på Friends är att:
  • Utbilda, föreläsa och arrangera workshop för att sprida kunskap till både direkt barn och unga men framför allt vuxna som arbetar med barn.
  • Agera sakkunnig och representera Friends utåt.
  • Utveckla kunskapshöjande och förebyggande insatser.
  • Planera, ta initiativ till, projektleda och genomföra samt utvärdera projekt, aktiviteter och insatser gentemot Friends olika målgrupper.
  • Skriva sammanfattningar, rapporter, ansökningar med mera kopplat till Friends kärnfrågor.
  • Bidra till Friends påverkansarbete och samhällsförändrande kommunikativa insatser.
Värt att veta

Detta är en tillsvidareanställning på heltid. Rollen är placerad på Friends regionkontor i Malmö och du sitter i fina lokaler tillsammans med andra sakkunniga i ditt team. I arbetet som Sakkunnig på Friends stöttar du även övriga i teamet gällande andra projekt och du ska kunna rycka in prestigelöst och hjälpa till där behov finns. Kvällsarbete och resor med övernattning förekommer.
Du rapporterar till Utbildningschefen och tillhör Utbildningsavdelningen.

Våra förväntningar

Du har en relevant utbildning inom beteendevetenskap, sociologi, pedagogik, psykologi eller annan likvärdig utbildning och/eller motsvarande som vi bedömer som likvärdigt.
Vi söker dig med minst 3 års erfarenhet av en liknade roll där du har arbetat med att utbilda, föreläsa och utveckla pedagogiskt material. För denna roll måste du ha goda, grundläggande kunskaper i Office-paketet samt god systemvana.
Har du också erfarenhet av projektledningen eller annat arbete med barn eller barnrättsfrågor är det meriterande. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat inom ideell verksamhet, skola, idrottsrörelse eller föreningsverksamhet.

För att Friends ska lyckas med vårt uppdrag behöver vi modiga, kompetenta och självgående medarbetare som motiveras av utveckling, utmaning och förändring. Som person är du anpassningsbar, utvecklingsbenägen och har lätt för att kommunicera. Du har goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta med diskrimineringsgrunderna samt barnkonventionen och dess tillämpning. Vi ser gärna att du har arbetat med förebyggande arbete kring barns rättigheter, mobbning och kränkningar, psykisk ohälsa eller för ökad trygghet för barn på annat vis. Har du arbetat med mångfaldsfrågor och/eller utifrån ett normmedvetet förhållningssätt ses det också som meriterande.

Du har förmåga att leda grupper, möta olika typer av människor och att skapa ett engagemang. Du har scenvana, är van att tala inför publik, samt besitter kunskaper i presentationsteknik/retorik.
Du kan flytande svenska och engelska i tal och skrift och det är meriterande om du kan flytande arabiska i skrift och tal.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Åsa Pettersson
Telefon 076-7247030
Email Mejla Åsa Pettersson
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, IT-Konsult, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Sista ansökningsdag 24 mars 2023 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/