Hoppa till innehåll
SJR logotyp

Head of Finance Sweden & Denmark till Omya i Malmö

Publiceringsdatum
20 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om tjänsten
Till en affärsnära roll på Omya i Malmö söker vi nu en Head of Finance Sweden & Denmark. Det här är en möjlighet för dig som vill arbeta i en global koncern som är en ledande aktör på marknaden och som har ett fokus på långsiktighet och hållbarhet.

Som Head of Finance Sweden & Denmark ingår du i chefsgruppen Cross Country Coordination team Sverige/Danmark. Du rapporterar till Director Finance & Controlling Area North som utgår från Norge. Du har personalansvar för en person och har löpande kontakt och samarbete med SSC i Barcelona. Omya har ett modernt kontor i centrala Malmö där tjänsten är placerad, begränsat resande inom Norden förekommer i tjänsten.Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du erbjuds en kvalificerad och central roll i verksamheten där du kommer att ansvara för att utveckla och operativt driva arbetet med redovisning, rapportering och internkontroll. Du kommer också att arbeta med att initiera och driva olika projekt för ökad effektivitet och lönsamhet samt vara en central person i ledningsgruppen i Sverige respektive Danmark. Löpande redovisningsarbete utförs delvis lokalt och delvis på ett SSC i Barcelona.

Huvudsakliga ansvarsområden:

- Månadsbokslut, analys och uppföljning
- Intern och extern rapportering
- Moms-, inkomstdeklaration, SCB-rapportering
- Processer och ramverk för internkontroll
- Internprissättning och internprisdokumentation
- Årsbokslut och revision
- Kontaktperson för revisorer, försäkringsmäklare etc
- Delta i och driva olika förbättringsprojekt inom ekonomiområdet på både nordisk och europeisk nivå
- Kontaktperson för olika koncernfunktioner i Omya

Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller har motsvarande utbildning med inriktning mot redovisning samt minst åtta års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, gärna från revision och controlling. Du har mycket god förståelse av redovisning och har arbetat med bokslut, analys, rapportering och internkontroll. Du har god kunskap om IFRS och lokala lagar i Sverige och gärna Danmark angående redovisning, beskattning och bolagsrätt. Du har erfarenhet av att arbeta med verktyg/system för rapportering och uppföljning, erfarenhet av SAP är meriterande. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel samt kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en strukturerad och analytisk person som trivs med att jobba affärsnära med problemlösning. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Du är van att ta ansvar och har ett stort affärsintresse som gör att du är intresserad av att förstå helheten i verksamheten. Du trivs lika bra med operativa som strategiska arbetsuppgifter samt ser både detaljer och helheten.

Självklart känner du också igen dig själv i de värderingar som karaktäriserar Omya; Integritet, Måttfullhet, Hövlighet och Uthållighet.

Vad erbjuder vi
Du erbjuds en kvalificerad och central roll i verksamheten där du kommer att ansvara för att utveckla och operativt driva arbetet med redovisning, rapportering och internkontroll. Du kommer också att arbeta med att initiera och driva olika projekt för ökad effektivitet och lönsamhet samt vara en central person i ledningsgruppen i Sverige respektive Danmark.

Om företaget
Omya är en ledande global tillverkare av mineralbaserade funktionella additiv, huvudsakligen baserade på kalciumkarbonat och dolomit och är likaså en världsomspännande distributör av kemiprodukter. Företagets huvudmarknader är Paper & Board, Polymers, Construction, Environmental Solutions och Consumer Goods. Omya grundades i Schweiz 1884 och har idag en global närvaro. Koncernen är privatägd och omsätter över 4 miljarder € med fler än 170 produktionsanläggningar och kontor i över 50 länder. Tillsammans är vi cirka 9 000 anställda. Läs mer på www.omya.com

Ansökan
I denna rekrytering har Omya valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Vänligen bifoga ansökan och CV på engelska. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

SJR logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 dec. 2023 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
http://www.sjr.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Bank, Finans & Försäkring
Företagslogga
Stockholms stad
Administration
Företagslogga