Hoppa till innehåll

Affärsmässig redovisningschef


Volito söker nu en affärsmässig redovisningschef till sitt huvudkontor i Malmö. Du kommer att ansvara för redovisningen för tre bolag och även koncern- och hållbarhetsredovisningen.

Om tjänsten
Volito söker nu en affärsmässig redovisningschef till sitt huvudkontor i Malmö. Du kommer att ansvara för redovisningen för tre bolag och även koncern- och hållbarhetsredovisningen. Du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
* Kvartals- och årsbokslut
* Hållbarhetsredovisning- och rapportering
* Prognosarbete och intern och extern rapportering
* Sammanhållande i boksluts- och budgetprocesser och rapportering
* Stötta och avlasta CFO inom inom relevanta områden
* Koncernredovisning enligt IFRS
* Framtagande av årsredovisningar och deklarationer
* Säkerställa och utveckla koncernens redovisningsprinciper, processer och rutiner
* Skattefrågor och skatteredovisning
* Intern kontroll och rådgivare internt i redovisningsfrågor

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som har ett stort intresse och erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsredovisning- och rapportering. Du har självklart gedigen erfarenhet av redovisningsfrågor och koncernredovisning med IFRS såväl som finansieringsfrågor. För att trivas i rollen så vill vi att du tycker om att arbeta i en föränderlig och utvecklande miljö och du drivs av att utveckla koncernredovisnings- och rapporteringsrutiner. Du har ett starkt affärsdriv och är ansvarsfull med hög integritet.
Du har en högskoleexamen inom ekonomi/redovisning och du har 5-10 års erfarenhet från liknande roller.

Du har utmärkta kunskaper inom koncernredovisning, IFRS, K2 och K3 och har
mycket god erfarenhet av Cognos.

Personliga egenskaper
Vi värdesätter god analytisk förmåga, ansvarstagande och ägandeskap över ditt arbete. Du har förmågan att lyfta blicken och se helheten och du är strukturerad och besitter god förmåga att prioritera arbetet.

Vad erbjuder vi
Man ska trivas i en miljö präglad av utveckling, tillväxt och entreprenöriell anda där flexibilitet, helhetssyn och god kommunikativ förmåga får komma till användning. Dina kollegor är ambitiösa och målmedvetna och ställer höga kvalitetskrav. Samtidigt har vi en företagskultur där det är självklart med ett långsiktigt perspektiv, goda relationer, korta beslutsvägar och hög trivsel på jobbet. Du arbetar självständigt med stort personligt ansvar.

Om företaget
Volito är en stark tillväxtorienterad investmentkoncern byggd på balanserat risktagande och långsiktighet som grundades 1991. Verksamheten är indelad i tre diversifierade affärsområden: Fastigheter, Industri och Portföljinvesteringar, områden som var för sig utvecklar egna affärsenheter, affärssegment och dotterbolag.

Ansökan
I denna rekrytering har Volito valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Annie Höjman på annie.hojman@sjr.se

Sista ansökningsdag är 2023-11-30. (Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut).

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller utdrag ur belastningsregistret kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan och vi ser fram emot att välkomna dig som en viktig del av vårt framgångsrika team!

SJR logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 dec. 2023 (28 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
http://www.sjr.se/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Malmö stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga
Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga