Hoppa till innehåll
SalesOnly Sverige AB logotyp

Försäljningschef med KAM-ansvar (Malmö)

Publiceringsdatum
17 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om tjänsten och om Exide
Exide Technologies är en av världens ledande leverantörer av avancerade energilagringslösningar för fordons- och industrimarknaden. Exide Technologies designar, tillverkar och marknadsför nuvarande och nästa generations batteriteknologier som används i ett brett spektrum av applikationer, från bilar, lastbilar, truckar och reservkraft. Exide Technologies tillhandahåller service till den globala marknaden med batteriteknologi i toppklass, know-how och mervärdestjänster under många välkända varumärken så som Tudor och Exide. Exide Norden har ca 140 anställda varav ca 60 i Sverige

Vi söker nu en Försäljningschef med nyckelkundsansvar för vårt segment "Automotive". Detta segment är väletablerat, och du kommer att överta ansvaret från vår tidigare Key Account Manager som har gått vidare internt. Utöver nyckelkundsansvaret får du också möjligheten att leda och utveckla ett säljteam bestående av tre engagerade säljare.

Automotive-segmentet erbjuder lösningar för eftermarknaden, inklusive fordon som bilar, bussar, lastbilar, motorcyklar, lantbruks- och entreprenadmaskiner, båtar och husvagnar, för att nämna några. Vi är flexibla när det gäller din bostadsort, så länge du är beredd att mötas regelbundet på vårt huvudkontor, i Göteborg.

Som försäljningschef ansvarar du för att våra säljare aktivt genererar nya affärsmöjligheter. Eftersom vår organisation har en matrisstruktur är förmågan att navigera framgångsrikt internt viktigt då du kontinuerligt för dialoger med produktchef, säljare och övriga intressenter.

Huvudsakliga ansvarsområden
 • Fullständigt ansvar för att uppnå och överträffa försäljnings- och lönsamhetsmålen för Automotive i Sverige.
 • Leda, coacha, utveckla och motivera medarbetare inom teamet.
 • Ansvara för våra största existerande kunder på central nivå samt utveckla samarbetet med deras inköp- och kommersiella avdelning, i Sverige och övriga nordiska länder.
 • Pris - och avtalsförhandlingar med dina kunder.
 • Demonstrera och utbilda i våra produkter, delta på mässor och utbildningsträffar tillsammans med våra kunder.
 • Budget - (både upprätta- och uppfölja) Du arbetar efter uppsatta mål och säkerställer förväntad tillväxt och lönsamhet.
Om dig
Vi söker dig med erfarenhet inom relationsbyggande försäljning, gärna inom fordons- eller marinbranschen, och med en bred bakgrund från en liknande roll. Vi värdesätter ditt stora tekniska intresse och din passion för försäljning. Du är skicklig på att identifiera och utnyttja affärsmöjligheter och har goda förhandlingsegenskaper.

För att lyckas i denna ledarroll har du utmärkt kommunikationsförmåga och förmågan att snabbt etablera relationer och förtroende både internt och externt. Du är en naturlig ledare och trivs med att sätta upp strategier inom organisationen för att nå gemensamma säljresultat. Du uppskattar och tror på vikten av teamwork och kompetensutbyte för att uppnå framgång.

Vidare tror vi att du har
 • En stark kommersiell ådra och förståelse över hur egna beslut och aktiviteter påverkar resultatet.
 • Förmåga att identifiera nya affärsmöjligheter och ta en aktiv roll i företagets tillväxt och lönsamhet.
 • God vana av att arbeta gentemot beslutsfattare på central nivå.
 • Avancerad kunskap i Excel och CRM.
 • Flerårig teknisk B2B-säljerfarenhet.
 • Affärsmässighet och anpassad kommunikation för att kunna omvandla teknisk information till kundvärde.
 • Stor vana att strukturera och planera din tid.
 • God förmåga att formulera dig professionellt på svenska och engelska både i tal och skrift.
 • Resor som en naturlig del av jobbet.
 • Körkort B.
Vad erbjuder vi dig?
 • Ett varierande arbete med frihet under ansvar
 • Ett företag som verkar för att du ska trivas och må bra på jobbet
 • Arbeta i ett företag som är marknadsledande i sitt segment
 • Sälja produkter som håller mycket hög kvalité och prestanda under det mest välkända varumärket
 • Förmånliga villkor, tjänstebil etc.
Vidare vill du arbeta på Exide för att du har tillgång till marknadens i särklass största know how genom kollegor och ett företag som funnits i Sverige i över 100 år och en koncern moder som är över 130 år. Du får arbeta i ett gäng som är jordnära, brinner för företaget och varumärket samt ”walks the extra mile” d v s gör det lilla extra för bästa kundservice och resultat. Du kommer arbeta i ett gäng där personalomsättningen är låg och flera kollegor har mångårig erfarenhet. Du arbetar i en multinationell koncern men på något sätt ändå i en greppbar organisation med entreprenörsandan för ögonen.

ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kristin Selander. Urval, kandidatdialoger och digitalintervjuer sker löpande - varmt välkommen med din ansökan redan nu! Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristin. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via ”Ansök här” i annonsen.
SalesOnly Sverige AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 dec. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Upplands Väsby
Försäljning
Företagslogga
Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Stockholms stad
Försäljning
Företagslogga

Liknande Jobb