Hoppa till innehåll
Ansök nu
Drivs du av att arbeta med affärer och skapa långsiktiga relationer? Då har vi ett spännande säljjobb hos Northcone AB att erbjuda dig!

OM TJÄNSTEN:
Northcone expanderar sin verksamhet och söker ytterligare en account manager för södra Sverige som skall marknadsföra och sälja bolagets produkter som består av krocksäkra belysningsstolpar. Kunderna och kontaktytorna är kommuner, grossister, konsulter och entreprenörer runt om i ditt distrikt. Du bor idag inom distriktet, van vid att utgå ifrån ett hemmakontor samt möjlighet att resa och besöka kunder / beställare. Du kommer att ingå i ett professionellt säljteam i ett miljö- och hållbarhetsmedvetet företag.

I rollen som säljare ingår följande ansvar:
  • Proaktivt uppsöka, skapa och vårda relationer med kommuner, grossister, konsulter och entreprenörer inom distriktet. Fördjupa din kunskap och förståelse för deras situation och hur Northcones produkter kan hjälpa dem.
  • Identifiera, bevaka och analysera relevanta projekt i nära relation med kontaktytorna. Viktigt med täta, fysiska och uthålliga kontakter.
  • Ansvara för att offerera Northcones belysningsstolpar till kunderna och tillhörande projekt.
  • Vara kundens ombud under hela projektfasen. Från identifierat projekt och tillhörande offert till slutleverans och fullgod installation.
  • Ansvara för att prioritera och fördela kundkontakter och upparbetade leads tillsammans med VD och övriga i säljteamet.
  • Stötta de övriga i säljteamet, byta erfarenheter och motivera kollegorna till ett proaktivt försäljningsarbete i nära samverkan med fabriken. Komma med idéer kring produktutveckling, nya kunder och nya vägar till försäljning.
  • Säkerställa att de årliga försäljningsmålen och uppsatta aktiviteterna nås.
  • Tillsammans med VD och resten av teamet utveckla både företaget och din tjänst, din insats kommer att värdesättas!
I tjänsten ingår att kunna resa till befintliga kunder och kontakter i södra Sverige. Du utgår ifrån ett hemmakontor inom distriktet. Du kommer att rapportera till VD. Körkort är ett krav för denna tjänst.

Du som person och dina kvalifikationer:
Lämplig yrkesbakgrund är dokumenterad erfarenhet av framgångsrik försäljning och gärna då inom produktförsäljning på den svenska marknaden. Branschförståelse är en viktig parameter och erfarenhet av att ha sålt till kunder eller grossister i liknande bransch som den Northcone verkar inom är meriterande. Meriterande är också om du har erfarenhet från offentliga upphandlingar LOU.

Vi ser gärna att lämplig utbildningsbakgrund är minst gymnasieexamen. Vi utgår ifrån att du är en god kommunikatör och har förmåga att uttrycka dig pedagogiskt och enkelt i tal och skrift på framför allt svenska men gärna också på engelska.

Rollen som säljare hos Northcone kräver uthållighet och långsiktigt relationsbyggande. Du kan räkna med omfattande stöd från bolaget och kollegor, men rollen ställer likväl stora krav på egen initiativförmåga, drivkraft och vilja att lyckas. Du älskar att göra affärer och har en hög ambitions- och aktivitetsnivå. Vi kommer lägga extra tonvikt vid din personlighet i denna rekrytering.

Vad vi erbjuder:
Northcone utmanar de etablerade aktörerna på marknaden med en innovativ design- och produktionsprocess och vi hoppas att du vill vara med oss på denna resa! Northcone erbjuder ett miljö- och säkerhetsmässigt alternativ som står sig mycket väl i konkurrensen. Vi är alltjämt ett litet bolag vilket innebär att du blir en viktig del av teamet och ditt engagemang, driv och kunskap kommer att värdesättas. Vi erbjuder en konkurrenskraftig lön, tjänstebil samt övriga villkor som normalt ingår i en dylik tjänst. Vi ser också över möjligheten att införa ett bonusprogram framöver.

Har du det som krävs för att lyckas hos oss ser vi gärna din ansökan snarast!

ANSÖKAN:
I denna rekrytering samarbetar vi med Per Sävje på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten.
I processen ingår en telefonintervju och en digital intervju med ansvarig rekryteringskonsult. Hos Northcone kommer du att träffa VD, både digitalt och fysiskt, samt övriga försäljningsteamet. Vidare ingår ett personlighetstest, referenstagning samt bakgrundskontroll för slutkandidaten.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

OM FÖRETAGET:
Northcone AB ägs av investeringskoncernen
R12 Kapital.

Northcone är ett relativt ungt företag som startades 2009 och började sälja sina produkter 2016. Företaget utvecklar krocksäkra belysningsstolpar med målet att förbättra trafiksäkerheten och att minska miljöpåverkan. Tack vare deras unika 3D-rullformning och innovativa produktdesign kan man producera belysningsstolpar som är så tunna som 2 mm, och som samtidigt via sin Magnelis-legering har ett extremt starkt skydd mot korrosion och blästring.

Eftersom Northcone använder 30% mindre stål i sina stolpar är man ett mycket mer miljövänligt och hållbart alternativ än de flesta andra motsvarande produkter på marknaden. I jämförelse med traditionella varm förzinkade stolpar så sparar 20 st Northcone stolpar upp emot 1 ton koldioxid under livscykeln.

Northcone har sitt huvudkontor i Stockholm och fabrik i Borlänge. Mer information om Northcone finns på www.northcone.se
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
20 okt. 2023 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare