Hoppa till innehåll
Perstorp AB logotyp

Segment Market Manager till Perstorp

Publiceringsdatum
21 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Lovisa Wang-Larsen
Email
Telefon
Ansök nu
Är du en ingenjör med en passion för strategi och marknadsutveckling?

Är du en person som har lätt för att se det större sammanhanget och är duktig på att överbrygga klyftan mellan teknik och affärer? Vi söker en nyfiken Segment Market Manager till vårt Marketing Excellence-team som ska fortsätta vidareutveckla våra marknadssegment. Den vi söker vill arbeta nära våra produkter och kombinera sin tekniska kompetens med kommersiell skicklighet. Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som Segment Market Manager kommer du att spela en central roll i att forma den strategiska riktningen för våra marknadssegment. Tjänsten erbjuder en spännande möjlighet att använda din marknadsexpertis och branschkunskap för att driva tillväxt och skapa långsiktiga kundrelationer. Hos oss på Perstorp finner du en fantastisk möjlighet att växa och utvecklas framåt där du omges av oerhört kompetenta kollegor inom olika områden.

Dina arbetsuppgifter

Du har ett nära samarbete med dina kollegor i lanseringsteamet, verksamhetscheferna för affärsenheterna, marknadskommunikation, affärs- och försäljningschefer samt andra interna intressenter från hela världen. Ditt huvudansvar är att utveckla marknadsplaner och skräddarsydda marknadsstrategier. Rollen kräver en förmåga att snabbt skapa en översikt och en djupare förståelse för de branscher som är i fokus, deras marknadsmekanismer och trender för att stödja verksamheten att prioritera och driva lönsam tillväxt.
 • Marknadsanalys: Genomföra marknadsundersökningar för att identifiera trender, möjligheter och utmaningar.
 • Strategisk planering: Utveckla och genomföra marknadsstrategier och kampanjer som ligger i linje med företagets mål och intäktsmål.
 • Produktpositionering: Definiera och förbättra positioneringen av aktuell portfölj , säkerställande av differentiering och värdeerbjudande.
 • Kundengagemang: Samarbeta med tvärfunktionella team för att engagera viktiga kunder, förstå deras behov och identifiera potentiella luckor i vårt utbud.
 • Konkurrensanalys: Övervaka och analysera konkurrenters aktiviteter, och tillhandahålla insikter för att informera strategiska beslut.
 • Säljverktyg och produktintroduktioner: Säkerställa att vi har övertygande och relevant marknadsmaterial kring våra produkter, inklusive presentationer och digitalt innehåll. Tillhandahålla det innehållsmässiga underlaget för lanseringen av alla nya produkter som genomförs av Lanseringschefer/Marknadskommunikation.
 • Försäljningsstöd: Samarbeta nära försäljningsteamet för att erbjuda marknadsstöd, inklusive utbildning, material och initiativ för kundengagemang.
 • Definiera övergripande värdeerbjudande och Go-To-Market-taktik per region.
 • Förstå och proaktivt hantera relevanta hållbarhetstrender och behov längs värdekedjan.
Värt att veta

Rollen rapporterar till Global Marketing Director och är placerad i Malmö.

Våra förväntningar
 • Du har en sannolikt teknisk utbildning t ex civilingenjör eller annan akademisk utbildning.
 • Sannolikt så har du erfarenhet från en liknande roll med marknads- och affärsutvecklingsfokus samt med teknisk koppling, gärna inom kemiindustri eller liknande.
 • Du har en stark affärsförståelse och god projektledningsförmåga.
 • Du behärskar flytande engelska i tal och skrift.
Som person så är du van vid och duktig på att bygga relationer och interagerar väl med personer på alla nivåer i en organisation, från sälj- och marknadsföringsavdelningar till tekniska team. Vi tror att du har en god förståelse för säljprocessen inom B2B och du lutar dig på din nyfikenhet, framåtanda och starka kommunikativa förmåga.

Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG Tech - specialister på datadriven och fördomsfri teknik- och ingenjörsrekrytering, samt bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
Perstorp AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 dec. 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb