Konstruktör till innovativa Paxxo

Konstruktör till innovativa Paxxo

Tjänstebeskrivning & erbjudande
Är du konstruktör eller produktutvecklare och söker en ny utmaning? Vill du arbeta i en kreativ roll med en unik produkt? Läs då vidare om den spännande rollen som konstruktör på Paxxo och ansök idag!

Paxxo har tagit fram det unika säcksystemet Longopac som möjliggör en smartare och mer hållbar avfallshantering och en bättre arbetsmiljö för professionella användare över hela världen. Det är med utgångspunkt i detta system som du som konstruktör kommer att arbeta - med att skapa nya lösningar eller modifiera och kundanpassa befintliga lösningar.

För att vara framgångsrik i rollen som konstruktör på Paxxo så besitter du en förståelse för vad som ur olika synpunkter är en realistisk produkt att ta fram, beroende på storlek och omfattning av projekt. Detta då du dels ansvarar för att ta fram själva slutproduktens design, men du har även ansvar för att ta fram dess tillverkningsmetod. För att underlätta ditt eget arbete, samt tänka på miljöaspekten, ser vi gärna att du tänker kreativt om hur du kan återanvända och nyskapa redan befintliga produkter och mallar.

Projekten du arbetar i kan röra sig om allt från de som tar ett par månader till de som tar upp mot ett eller flera år. I arbetet ingår även 20-25 resdagar per år där du kommer besöka underleverantörer och mässor runt om i både Sverige och utomlands. Detta innebär att du har många kontaktytor och intressenter att samarbeta med i olika projekt, allt från kunder och leverantörer till kollegor från olika avdelningar på Paxxo.

Du kommer in i en platt och familjär organisation där alla röster görs hörda och i en varierad roll där du får god förståelse för verksamheten och får vara delaktig i många olika typer av projekt.


Personprofil
Vi söker dig med erfarenhet inom maskinkonstruktion eller produktutveckling, gärna med en ingenjörsexamen i bagaget. Du har tidigare arbetat i ett producerande företag, meriterande om du arbetat med formsprutning av tekniskt formgods i olika material. Som person drivs du av utvecklingsarbete, kvalitet och kreativitet.

För att passa i rollen som konstruktör på Paxxo så känner du igen dig på följande punkter:
* Minst 5 års erfarenhet av produktutveckling eller liknande erfarenhet från tillverkningsindustri
* God erfarenhet och naturlig fallenhet av att arbeta i CAD-system - Paxxo använder AutoDesk Inventor och AutoDesk Vault
* Flytande i engelska och svenska då det mesta av all dialog genomförs på dessa språk
* Du har examen i relevant utbildning kopplat till yrket
* Erfarenhet av att utveckla produkter i plåt, tråd eller plastdetaljer för formsprutning eller vakuumformning

Det är meriterande om du har arbetat i en roll där du haft ansvar för utvecklingen från idé till färdig produkt och tillverkningsmetod - detta då du arbetar själv i rollen som konstruktör på Paxxo.

Som person ser vi att du har lätt för att samarbeta och trivs i sociala sammanhang samt är trygg med att hålla presentationer i både mindre och större grupper. Du har en god analytisk förmåga och arbetar noggrant och strukturerat.
Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som konstruktör


Övrigt
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Plats: Malmö

Skicka in din ansökan genom att trycka på ”ansök”. Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sara Lindmark på sara.lindmark@performiq.se. Ansök redan idag då intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!


Företagspresentation
PAXXO är ett familjeägt företag som grundades 1980 i Malmö. Syftet var och är att utveckla ett hållbart säcksystem för effektiv avfallshantering - Longopac. Det innovativa säcksystemet, som idag finns över hela världen, är baserat på ett extremt tunt och starkt 3-skikts material i polyeten. Longopac med tillhörande utrustning finns till alla branscher. Huvudkontor med produktion, försäljning och utveckling ligger i Malmö. Försäljningsbolag med lager finns i Atlanta, USA. PAXXO är certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001 och arbetar ständigt med att miljöanpassa företaget och produkterna. Tillverkning är till stora delar automatiserad med egenutvecklad teknik i företagets lokaler i Östra Hamnen, Malmö. Läs mer om oss på www.paxxo.se

Sökord: Konstruktör, konstruktion, produktutveckling, CAD, AutoDesk Inventor, AutoDesk Vault, formsprutning, plåt, tråd, plast


Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.performiq.se/
Sista ansökningsdag 25 feb 2023 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.