Projektledare till vår digitaliseringsresa

Projektledare till vår digitaliseringsresa

Vill du vara med på Peabs digitala utveckling och bygga framtidens hållbara samhälle?

Bygg- och Anläggningsbranschen befinner sig i spännande förändring där ökad konkurrens, ny teknik och omvärldskrav gör att branschen i allt större utsträckning tänker om kring traditionella affärsmodeller, förädlingskedjor och arbetssätt. Det handlar inte minst om att hitta nya och smartare sätt att bygga och anlägga städer, bostäder och infrastruktur men också att det görs med nya tekniker, produkter, tekniska lösningar och råvaror som är innovativa och hållbara. Teknik integreras därmed i allt större utsträckning i arbetssätt och produktionsmetoder för ökad kvalitet, kunskapsåterföring och effektiviseringsmöjligheter. Digitalisering av branschen kommer att vara avgörande i denna transformation.

Du kommer ingå i koncernfunktionen digitalisering av inköp och arbeta med att projektleda förstudier och införa nya system samt arbeta med ständiga förbättringar. Gruppen som du kommer att tillhöra består av både juniora och seniora projektledare som stöttar och inspirerar varandra i arbetet och den fortsatta utvecklingen hos oss på Peab. Vi har många spännande och viktiga projekt att leda framöver och vi söker dig som vill vara med och driva utvecklingen på vår digitaliseringsresa.

Exempel på arbetsuppgifter är:
 • Att driva utvecklingen av dagens projektinköpssystem genom att fånga krav, hålla utbildningar och vara en del i vårt projekt kring nytt projektinköpssystem
 • Att driva digitaliseringsprojekt inom inköp, såsom förstudier, upphandlingar och införande av nya system
 • Att knyta goda kontakter med verksamheten för att kunna omvandla deras krav/önskemål till digitala komponenter och lösningar
 • Att förvalta och vidareutveckla våra befintliga inköpssystem eller BI lösning
 • Att samverka med andra delar inom inköp och inom koncernen
Din profil

Vi söker dig som har minst 5-10 års arbetslivserfarenhet inom relevanta områden samt har en relevant högskoleexamen. För att lyckas i rollen har du praktisk erfarenhet av inköp och systemprojekt inom områdena förstudier, införande, kravhantering och förändringsledning. Dessa erfarenheter kan du gärna ha fått från tidigare anställningar som konsult. Vi tror att du är en duktig kommunikatör och gillar att leda och driva förändringsarbete. Erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen är meriterande men inget krav. Har du erfarenheter från företag/branscher med liknande karaktär, dvs. decentraliserade och distribuerade verksamheteter är det positivt. Vi ser att svenska och engelska är en naturlig del av din vardag.

Som person tror vi att:
 • Du vill arbeta med system och processer som kopplar till vårt inköp
 • Du tycker om att arbeta i team för att lösa gemensamma utmaningar
 • Du är van att driva förändringsledning i samband med process- och systeminförande
 • Du utgår från ett helhetsperspektiv
 • Du är strukturerad och metodisk samt leveransfokuserad
 • Du tar initiativ, är drivande och lyhörd
 • Du stimuleras av att lösa problem och bidra till förbättringar
Placeringsort för tjänsten hos oss är antingen Malmö eller Göteborg. Du kommer resa ca 30 dagar/år inom Norden. Vi erbjuder dig ett kvalificerat arbete med stora möjligheter att utvecklas inom vår organisation.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Erik Ravinder, Chef Digitalisering Inköp mail: erik.ravinder@peab.se eller tel: 0725 33 53 17.

För frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Chef Sara Nilsson mail: sara.nilsson@peab.se eller tel: 0733-37 10 44.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 mars 2023 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.