Hoppa till innehåll
Pågen AB logotyp

Pågen söker Lönechef

Om Pågen AB
Pågen är Sveriges ledande bageri med produkter inom förpackat färskt bröd, jäst kaffebröd, skorpor samt korv- och hamburgerbröd. Pågen är ett familjeföretag i femte generationen, vars bagartradition började redan 1878. Företaget har ett långsiktigt och hållbart perspektiv med omsorg om sina medarbetare, kunder, konsumenter och vår jord. Idag bakar och säljer Pågen ca 60 olika produkter som du hittar i alla svenska matbutiker, i Danmark, Norge, Finland och Tyskland. Vissa produkter exporteras till 25 olika länder. Företaget har en positiv försäljningsutveckling och verkar i en stabil bransch. I Sverige finns medarbetare över hela landet för att varje dag kunna förse butiker och konsumenter med färskt bröd. Huvudkontoret ligger i Malmö, med två bagerier i Malmö och i Göteborg, och omsättningen är 4 miljarder SEK. Mer information hittar du här.

Din roll som lönechef
Som lönechef på Pågen ansvarar du för att arbetsleda och utveckla löneavdelningen samt säkerställa att 2000 korrekta löner betalas ut i rätt tid i enlighet med gällande avtal och lagstiftning. Tillsammans med teamet supporterar ni organisationen i frågor relaterade till lön och andra ersättningar. Du ansvarar även för pensioner och hantering av pensionsrelaterade frågor samt förbättringar inom området. Du ansvarar för fem medarbetare och tjänsten är placerad på Pågens huvudkontor i Malmö.

Du har ansvar för att kompetensutveckla och involvera teamet i olika projekt gällande lön och vi ser även att du vågar ta initiativ i ditt arbete för att driva digitalisering och utveckling av löneprocesser framåt gentemot övriga avdelningar. I rollen som lönechef har du kontinuerlig kontakt med ledare och medarbetare internt men även externt med leverantörer av system/pensionslösningar/försäkringar. Den här rollen är för dig som vill ha ett ansvarsfullt jobb i en platt organisation som präglas av högt tempo, engagemang och arbetsglädje.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Fullständiga lönekörningar och hantering av reseräkningar samt övriga ersättningar
  • Försäkringar inom personalområdet (ex sjukförsäkringar, arbetsskadeförsäkringar)
  • Boksluts-, budget- och prognosarbete inom löneområdet
  • Förvaltnings- och systemansvar för lönesystem
  • Personaldokument/anställningsavtal
  • Ansvar för löneavdelningens delar av lönerevisionsprocessen och säkerställa hela den praktiska processen kring implementering av lönerevisionen för medarbetarna och cheferna tillsammans med HR
  • Ansvara för ersättningar och förmåner både vad gäller förändringar och implementeringar
  • Säkerställa support till organisationen i samband med MBL-förhandlingar avseende löner och ersättningsfrågor
  • Sammanhållande gällande övriga länders lönehantering och uppsättning
Vem söker vi?
Vi söker dig med minst 5 års erfarenhet av självständigt lönearbete och goda kunskaper om pensioner, lagar och avtal. Meriterande är om du har en relevant eftergymnasial utbildning. Du har ett par års ledarskapserfarenhet inom området och du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har arbetat med hela löneprocessen från ax till limpa och har vana av både kollektiv-och tjänstemannalöner. Ett plus är om du har erfarenhet av systembyte, vilket ligger i närtid hos Pågen. Meriterande är även om du har jobbat i Agda, HR+ samt Excel.

För att trivas hos oss tror vi att du är positiv och resultatorienterad, har hög ambitionsnivå och vill utvecklas tillsammans med gruppen. Du är initiativtagande, handlingskraftig, prestigelös och kan identifiera utvecklingsområden. Du drivs av att hitta lösningar på problem och trivs i en verksamhet som ständigt förändras. Som person är du kommunikativ, noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt och gillar att arbeta i team. Hos oss känner man en stolthet i att ta fram löner och att man bidrar till verksamheten.

Vårt erbjudande
På Pågen erbjuder vi dig en arbetskultur som genomsyras av att ta ansvar, viljan att utvecklas samt att värna om sina medarbetare. Vår tro på att vara handlingskraftiga, modiga och prestigelösa är en drivande faktor i vår långsiktiga vision, att finnas kvar lika länge som vi har funnits, i över 140 år. Denna tro är vad som kopplar oss samman och stärker vår förmåga att ta ägandeskap i vårt arbete. Tillsammans får vi saker gjorda, vi är schyssta och ärliga mot varandra och tar ansvar för helheten.

Ansökan
För att säkerställa en objektiv och icke diskriminerade rekrytering kommer du att genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna rekryteringsprocess. Har du frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Funke asa.funke@wise.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas omgående.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 mars 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare