Hoppa till innehåll
Omron logotyp

Försäljningschef

Sedan starten 1933 har Omron stöttat olika branscher globalt med innovativa lösningar och avancerad teknik. Omron-koncernen har nu cirka 30 000 anställda över hela världen. Omron Electronics AB är verksam inom Industriell automation.

Industriell automationsverksamhet

Omron Industrial Automation är en ledande tillverkare av tekniskt avancerade produkter för industriautomation och en ledande leverantör av applikationsexpertis. Vi erbjuder våra kunder helhetslösningar inom industriell automation baserat på egna produkter, allt från givare och komponenter till avancerad vision teknik, realtidsbaserade styrsystem med integrerad artificiell teknik, motion samt integrerade säkerhetsprodukter till industriella, mobila och kollaborativa robotar. Genom att integrera dessa enheter i en utvecklingsplattform har Omron skapat en mängd unika och mycket effektiva automatiseringslösningar för tillverkare över hela världen.

Värdegrund och företagskultur

Innovation driven av sociala behov. Vara en pionjär genom att skapa inspirerade lösningar för framtiden. Utmana oss själva och sträva efter nya utmaningar med passion och mod. Respekt för att alla agerar med integritet och uppmuntrar allas potential.

Ansvarsområden
 • Coacha medarbetare inom det tilldelade säljteamet.
 • Budgetansvar för tilldelade faktureringar och GP-mål.
 • Direkt ansvarig för tilldelade kunder.
 • Genomföra årlig utvärdering och MBO.
 • Utmärkta kunskaper om relevanta produkter och specifikationer.
Arbetsuppgifter
 • Utveckla och driva försäljningsarbetet i Sverige.
 • Coacha och vägleda säljteamet för att få och utveckla nya affärer för den tilldelade regionen eller marknaden på ett proaktivt sätt och i linje med försäljningsplanerna och policyerna.
 • Driva förändringen internt och vara med att bygga det nya Omron.
 • Uppfylla organisationens tillväxtmål genom att skapa ökad försäljning och ökad vinst.
 • Ansvara för att skapa en tydlig plan, strategi och taktik för hur organisationen ska kartlägga potentiella kunder.
 • Sätta affärsmål, sälj mål och individuella mål.
Erfarenhet och kunskap

Vi söker dig med en teknisk eller affärsrelaterad högskoleutbildning. Erfarenhet och kunskap från industriautomationsbranschen är ett måste. Du har erfarenhet av en ledande befattning (ca 2-5 år) inom extern försäljning, inklusive personalhantering. Bevisad meritlista av försäljningsledningsframgångar som konsekvent uppfyller eller överträffar försäljnings- och lönsamhetsmål. Du har erfarenhet av en business-to-business-miljö och kunskap om marknad/produkter. Du är öppen för att leda en förändring och har erfarenhet av People Management och det är meriterande om du tidigare jobbat på ett globalt företag. Du pratar utmärkt svenska och engelska och har körkort.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en förmåga att driva ditt eget arbete framåt och som kan ta egna initiativ. Du är engagerad i ditt arbete och ett genuint teknikintresse. Du trivs med att arbeta både i team såväl som självständigt. Du är driven, självgående, resultatorienterad och har en positiv syn och ett tydligt fokus på hög kvalitet. Vi ser att du är en empatisk kommunikatör som kan se saker från den andra personens synvinkel. Du har bra känsla av integritet och engagemang för kundnöjdhet och förmåga att kommunicera tydligt och professionellt både muntligt och skriftligt. Vi ser att du har en stark arbetsmoral och lagspelarmentalitet.

Vad erbjuder Omron

Arbetsglädje i ett personligt gäng som värdesätter att ha roligt tillsammans. Du erbjuds en utvecklande roll i ett bolag i ständig förändring och du får jobba lokalt i Sverige men i ett stort globalt företag där det förekommer även samarbete med Europiska kollegor. Produkterna är av hög kvalitet och gör verklig nytta för användarna och Omron är ett aktivt företag med stor tillväxtpotential. Omron är ett tryggt och familjärt bolag som är måna om sina anställda.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande så skicka gärna din ansökan redan idag. Frågor om tjänsten besvaras av Ann Winsborn, ann.winsborn@atalent.se
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 mars 2023 (4 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare