Hoppa till innehåll
Mellby Gård logotyp

Kvalificerad redovisningsekonom till Mellby Gård, Malmö

Ansök nu

Vi söker en kvalificerad redovisningsekonom till Mellby Gård som vill vara med på deras fortsatta tillväxtresa.

Som redovisningsekonom jobbar du tillsammans med ett seniort och kompetent team på Mellby Gård-koncernens huvudkontor, som ligger ett stenkast från Malmö centralstation. Mellby Gård är en familjeägd koncern med verksamhet i flertalet olika branscher där medarbetarna trivs och många har arbetat länge. Mellby Gård växer och därför söker vi nu dig som redovisningsekonom för att förstärka det centrala teamet.

Att arbeta centralt på Mellby Gård innebär kontakt med frågor inom många olika bolag och branscher vilket ger en stor möjlighet till utveckling och du får sitta i en fin miljö där koncernbesluten fattas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som redovisningsekonom:

 • Helhetsansvar för bokföring och rapportering för ett antal av koncernens centralt förvaltade bolag, detta inkluderar bl.a.
  • Löpande bokföring
  • Månads- och årsbokslut
  • Årsredovisningar och skattedeklarationer
  • Administration av finansiella placeringar och investeringar
  • Avstämningar
  • Kontakt med revisorer och myndigheter
 • Rapportering till och arbete i koncernredovisningssystem
  • Inrapportering av de centralt förvaltade bolagen i koncernredovisningssystemet
  • Delaktighet i upprättandet av månads- och årsbokslut för koncernen i enlighet med IFRS.

Du kommer även få möjlighet att engagera dig i olika utvecklingsprojekt såsom digitalisering, automatisering samt kommande projekt inom hållbarhetsrapportering.

Du rapporterar till CFO, men i din vardag kommer du ha mest dialog med Redovisningschef samt Group Controller.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du som söker tjänsten kan självständigt göra både månads- och årsbokslut i enlighet med K3-regelverket samt har en utbildning från universitet/högskola eller YH-utbildning. Har du tidigare erfarenhet av arbete med IFRS ses det som meriterande. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Personliga egenskaper:
För att lyckas i rollen har du en god analytisk förmåga och kan se samband, ta dig an komplexa data och dra egna slutsatser. Som person har du hög integritet och trivs med att jobba självständigt, men samtidigt vara en del av ett team där alla hjälps åt när det behövs.

Placeringsort: Malmö

Om företaget:
Mellby Gård är en familjeägd, långsiktig investerare som månar om att bevara entreprenörsandan i portföljbolagen. En grundläggande del av affärsmodellen är strävan efter att vara den störste ägaren i respektive bolag. Genom att vara det får vi rätt möjligheter att sätta den strategiska agendan och ta helhetsansvar för bolagets utveckling. Målet är att ta portföljbolagen från lovande till ledande. Mellby Gård finns idag i fyra olika vertikaler: industri, konsumentvaror, jordbruk och tjänster. Koncernen omsätter ca 11 miljarder och har ca 4 200 anställda. Läs gärna vidare på www.mellby-gaard.se


Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind.

Pontus Lasson pontus.lasson@meritmind.se eller per telefon: 070-166 08 38

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
28 sep. 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare