Hoppa till innehåll

Yrkeslärare vård och omsorg till Komvux

Arbetsuppgifter

Komvux vård och omsorg söker en yrkeslärare till januari 2024 för en tillsvidareanställning med omfattning heltid. Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för undervisning i ämnena anatomi och fysiologi, hälso-och sjukvård, psykiatri och omvårdnad. Det är meriterande om du utöver dessa ämnen har behörighet att undervisa i flera ämnen inom vård- och omsorgsprogrammet.

För att trivas hos oss behöver du kunna undervisa elever som behöver mycket stöd samtidigt som du undervisar elever som har förkunskaper och hög självständighetsgrad i sina studier. Det är viktigt att du kan planera, genomföra och kontinuerligt utveckla, anpassa och modifiera undervisningen och de pedagogiska metoderna utifrån elevgruppens förutsättningar. Du ska följa upp elevers lärande, arbete, framsteg och utveckling för att kontinuerligt dokumentera, följa upp och återkoppla hur varje elev förhåller sig till kunskapskraven. I läraruppdraget ingår utöver sedvanliga arbetsuppgifter även samarbete internt och externt med andra aktörer inom staden, validering, APL-besök, analys och uppföljning av utbildningen på individ-grupp och organisationsnivå samt aktivt deltagande systematiskt kvalitetsarbete. Som yrkeslärare blir du en del av och bidrar till utvecklingsarbetet på skolan för att den pedagogiska och undervisningsknutna lärmiljön ska utvecklas och främja elevernas måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • yrkeslärarlegitimation med behörighet att undervisa i anatomi och fysiologi, hälso-sjukvård och omvårdnad eller högskoleutbildning (minst 180 hp) som arbetsgivaren bedömer relevant
  • flerårig yrkeserfarenhet inom vård och omsorg 
  • mycket goda ämneskunskaper
  • mycket god insikt och kunskap styrdokument kopplade till vuxenutbildning och förmåga att tillämpa dem i det dagliga arbetet
  • digital kompetens som innebär att det är naturligt att använda digitala verktyg som arbetsredskap och hjälpmedel, samt har en vilja och förmåga att sätta sig in i nya program och system
  • mycket god svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av validering av yrkeskompetens hos vuxna elever inom vård- och omsorgsutbildning
  • erfarenhet av språkutvecklande ämnesundervisning
  • erfarenhet av arbete med vuxna elever 
  • erfarenhet med bedömning för lärande. 

För att lyckas i rollen som yrkeslärare är det viktigt att du är bra på att samarbeta, har ett positivt förhållningssätt och bygger goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har ett tydligt elevfokus och kan engagera och möta elevernas individuella behov. Vidare är du tydlig, målinriktad samt har förmågan att arbeta självständigt. 

I den här rekryteringen har vi löpande urval men tillsättning av tjänsten sker först efter sista publiceringsdatum. 

Om arbetsplatsen

Komvux Malmö erbjuder utbildningar på grundskolenivå och gymnasienivå, svenska för invandrare, utbildningar för elever med särskilda behov och även yrkeshögskoleutbildning. Vi arbetar för att kunna erbjuda eleverna en undervisning som kan kombineras med annat, såsom jobb, studier och föräldraskap. Därför har vi utbildningar på distans eller i klassrum, på heltid eller deltid och dag- eller kvällsundervisning. Våra verksamheter ligger nära bussar och tåg i centrala Malmö. Vi erbjuder en flexibel arbetsplats i ett professionellt och engagerat team med fokus på vuxnas lärande och det livslånga lärandet. På Komvux Malmö utbildar vi för framtiden!  

Vill du veta mer om oss? Besök: www.malmo.se/Komvux-Malmo 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: januari 2024

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
05 dec. 2023 (2 dagar kvar)
Typ av anställning