Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Yrkeslärare till el- och energiprogrammet

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utbilda framtidens yrkesproffs? Nu söker vi på Universitetsholmens gymnasium två yrkeslärare till el-och energiprogrammet på inriktningen elteknik. I den här rekryteringen vänder vi oss i första hand till dig som är utbildad yrkeslärare med behörighet att undervisa på el- och energiprogrammet men välkomnar även sökande med gedigen yrkeskunskap inom området och som parallellt med arbetet vill studera för en behörighetsgivande examen. 

Som lärare hos oss planerar du och genomför undervisning i enlighet med gällande styrdokument och utifrån elevernas behov. I ditt arbete som lärare ingår utvärdering, bedömning och betygssättning, samt förberedelser inför och tillsyn och uppföljning av APL. Även mentorskap och stödundervisning ingår i uppdraget. I din roll som lärare verkar du för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att uppfylla kunskapskraven. Du stödjer, motiverar och stimulerar elevernas kunskapsutveckling utifrån deras individuella förutsättningar. 

Som lärare befinner du dig i en miljö av kontinuerligt kollegialt lärande och utveckling. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal. Du är en del av och bidrar till utvecklingsarbetet på skolan. I dialog med kollegor utvecklar ni er kompetens tillsammans och bidrar till att skapa en lärande organisation. Genom reflektion och kreativitet utvecklar ni kvaliteten i arbetet. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som: 

  • är yrkeslärare med behörighet att undervisa på el- och energiprogrammet i första hand, men vi välkommnar sökande som vill studera för en behörighetsgivande examen
  • har flerårig yrkeserfarenhet från el- och energibranschen
  • har god digital kompetens och vana att arbeta i Googlemiljöer 
  • har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av: 

  • undervisning på gymnasieskola eller liknande  
  • arbete med ungdomar
  • arbete med alternativa energikällor, exempelvis solceller och laddstationer
  • arbete inom data och media
  • ordbehandlingsprogram, Excel eller enkla CAD program.

Vi söker dig som är trygg i lärarrollen, har ett positivt förhållningssätt och tycker om att arbeta med ungdomar. Du har en god pedagogisk förmåga och anpassar lärmiljön för de ungdomar du möter för att elever med olika förutsättningar och förkunskaper ska kunna ta till sig undervisningen på ett bra sätt och lyckas med sina studier. Som person är du relationell, lösningsfokuserad och har förmåga och trivs med att arbeta i ett högt tempo med parallella arbetsuppgifter och många kontakter. För tjänsten är det även viktigt att du har en god samarbetsförmåga och fungerar bra i ett arbetslag med kollegor inom både yrkesämnet och gymnasiegemensamma ämnen.

Om arbetsplatsen

På skolan finns både Universitetsholmens gymnasium och Malmö Lärlingscenter där avstånden är korta. Med det menar vi att det är lätt att lära känna folk, alla känner alla och vi bryr oss om varandra. Skolan har ca 750 elever inom El och Energi-, VVS och Fastighets- och Vård och Omsorgsprogrammet samt lärlingsutbildning inom flertalet gymnasieprogram. Våra lärare har hög kompetens, mycket stort elevengagemang, är duktiga på att stödja elevers lärande, och sätter alltid eleven i centrum. 

Vill du veta mer om oss? Besök: malmo.se/universitetsholmen 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: 14 augusti 2023 

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 juni 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare