Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Yrkeslärare inom vård och omsorg

Ansök nu

Vi på Malmö Lärlingcenter söker en yrkeslärare till vård- och omsorgsprogrammet för en tillsvidareanställning på heltid från augusti.

Arbetsuppgifter

Som yrkeslärare undervisar du i karaktärskurser knutna till vård- och omsorgsprogrammet. Du inspirerar eleverna under deras utbildning och delar med dig av din expertkunskap och yrkesskicklighet. I lärarrollen ingår bland annat att utifrån skolans styrdokument planera, undervisa, bedöma och slutligen utvärdera undervisningen för att kunna utveckla och anpassa den efter elevgruppen. Du är en del av och bidrar till utvecklingsarbetet på skolan och verkar för att för att lärmiljön ska utvecklas och främja elevernas måluppfyllelse.

I rollen får du möjlighet att arbeta mot våra APL platser och besöka dina elever på arbetsplatsen kontinuerligt, handleda och leda handledaren på arbetsplatsen. Här blir det väldigt tydligt hur vi arbetar med formativ bedömning ”bedömning för lärande”, och det är viktigt med dokumentation i utvecklingsprocessen. Med fokus på elevernas individuella förutsättningar arbetar du med att stödja, motivera och stimulera deras kunskapsutveckling. Du följer upp och dokumenterar deras arbete, lärande, framsteg och utveckling samt återkopplar hur respektive elev ligger till i förhållande till kunskapskraven. I uppdraget kan mentorskap ingå och vid behov samarbetar du med IoF och BUP.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Yrkeslärarexamen med behörighet inom vård och omsorgsprogrammet, alternativt har en högskoleutbildning (minst 180hp) som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Flerårig yrkeserfarenhet inom vård och omsorg eller av liknande arbete
  • Mycket goda ämneskunskaper
  • God insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet
  • Digital kompetens
  • Mycket god svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av undervisning/pedagogiskt arbete
  • Erfarenhet av områdena psykiatri och social omsorg 

För att lyckas i rollen som yrkeslärare är det viktigt att du är bra på att samarbeta, har ett positivt förhållningssätt och bygger goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har ett tydligt elevfokus och kan engagera och möta elevernas individuella behov. Du vill arbeta i en mångkulturell miljö och drivs av utvecklingsfrågor inför framtiden. Vidare är du tydlig, målinriktad samt har förmågan att arbeta självständigt. 

Om arbetsplatsen

På skolan finns både Universitetsholmens gymnasium och Malmö Lärlingscenter där avstånden är korta. Med det menar vi att det är lätt att lära känna folk, alla känner alla och vi bryr oss om varandra. Skolan har ca 750 elever inom El och Energi-, VVS och Fastighets- och Vård och Omsorgsprogrammet samt lärlingsutbildning inom flertalet gymnasieprogram. Våra lärare har hög kompetens, mycket stort elevengagemang, är duktiga på att stödja elevers lärande, och sätter alltid eleven i centrum. 

Vill du veta mer om oss? 

Besök: malmo.se/universitetsholmen 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Augusti 2023

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 juni 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare