Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Vill du bli vår nya sektionschefskollega?

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med något riktigt meningsfullt där den ena dagen aldrig är den andra lik? Vi söker dig som vill vara med på vår fortsatta resa att driva våra verksamheter framåt. Låter detta som något för dig?

Som sektionschef arbetar du nära verksamheterna och dina medarbetare där du har det övergripande ansvaret för verksamhet, personal och ekonomi samt den administration som kommer med dessa ansvarsområden. I uppdraget ingår det att leda och fördela arbetet på arbetsplatsen utifrån verksamhetens mål och budget samt att kommunicera och förankra verksamhetsinriktning och mål till medarbetarna.

Funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad är just nu inne i ett omfattande förändringsarbete där effektiv verksamhetsstyrning är ett viktigt verktyg för att hitta förbättringar så att allt det vi gör sker utifrån brukarnas behov och i linje med tilldelade resurser.

Tillsammans arbetar vi för att arbetsdagarna ska präglas av ett positivt arbetsklimat och en god arbetsmiljö. Du arbetar för en hälsosam arbetsplats genom delaktighet och dialog. I rollen som sektionschef blir du en värdefull medlem i enhetens ledningsgrupp där ni strävar efter att fungera som ett handlingskraftigt team som tillsammans arbetar för Malmöbornas bästa. I ditt chefsuppdrag är det också viktigt att du, i samspel med övriga chefer, skapar förutsättningar för kompetensutveckling, engagemang och arbetsglädje.

Du har stöd i ditt uppdrag från din chef, kollegor, chefsstöd och utvecklingssekreterare samt från förvaltningens stabsavdelningar. I Funktionsstödsförvaltningen och Malmö stad erbjuds även kommungemensam arbetsmiljöutbildning, mentorskap och ledarskapsdagar.

Vi tillämpar flextidsavtal och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet att semesterväxla.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets/högskoleexamen om minst 180hp med inriktning mot beteendevetenskap, hälsa, samhälle eller annat likvärdigt. Har du chefs- eller ledarutbildning är det meriterande.

I rollen som sektionschef krävs det att du har tidigare chef/ledarerfarenhet. Är din erfarenhet från ett fullt chefsuppdrag-, personal, budget- och arbetsmiljöansvar, eller inom LSS och/eller SoL är det meriterande. Har du tidigare arbetat med ekonomistyrning ser vi även det som meriterande. Vi förutsätter att du har god datorvana och erfarenhet av administrativa system samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Som sektionschef behöver du vara inlyssnande, tydlig i din kommunikation och ha förmågan att förmedla verksamhetens mål och riktning till din arbetsgrupp. Du är en närvarade ledare som förstår vikten av regelbunden uppföljning och du har förmågan att kunna motivera, inspirera och med engagemang och förtroende ge medarbetare såväl stöd som ansvar. Som sektionschef behöver du kunna samarbeta, bygga relationer och nya nätverk. Du uppskattar ett nära samarbete med ledningsgruppen och arbetar i tvillingskap eller trillingskap för att kunna stötta varandra bättre i ledarskapet.

För att du ska trivas och lyckas i ditt uppdrag tror vi att du har ett stort samhällsengagemang, god omvärldsbevakning, med både helhetssyn och strategisk förmåga. Du är lugn och stabil och har en förmåga att fokusera på situationer som kan uppstå. Du är en person med egen motor/driv som aktivt medverkar i problemlösning utan att tappa målfokus.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med fokus på medarbetarnas, verksamhetens och inte minst Malmöbornas bästa.

Om arbetsplatsen

Välkommen till avdelning LSS-bostäder! Här är vi ca 1200 medarbetare och 60 st sektionschefer som arbetar med att driva våra verksamheter framåt.

Avdelning LSS-bostäder är uppdelad i 7 enheter och vi söker nu två nya sektionschefer till enhet 2. Våra verksamheter sträcker sig mellan Limhamn och Tygelsjö. Vi ser fram emot din ansökan.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Tidsplan för rekryteringsprocessen:  

Annonsen är publicerad från 28/6 till den 21/7. På grund av semestertider kommer vi påbörja urvalsarbetet vecka 31 med start den 29/7. Det kan därför dröja innan du får återkoppling på din ansökan. 

Första intervjumoment v.32 - Andra intervjumoment v.34 - Fackliga intervjuer v.34 den 23/8.  

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 juli 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren