Vikarierande arbetsterapeuter

Vikarierande arbetsterapeuter

Vi på Kalkbrottets rehab och Folkets park rehab inom ordinärt boende, hälsa,- vård och omsorgsförvaltningen, söker nu två arbetsterapeuter för vikariat som vill vara en del av vårt team! Vårt team består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, rehab-undersköterska och vaktmästare som alla arbetar i hemmet hos den enskilde Malmöbon. Vårt kontor ligger på Rudbecksgatan 1 och Amiralsgatan 81 B med närhet till goda förbindelser med buss, cykel och bil, samt närhet till matbutik. 

Vår arbetsgrupp präglas av en öppen dialog och en hög grad av acceptans. Du har alltid nära till stöd i arbetet då yrkeskollegorna och chef finns bara några steg bort i korridoren. Efter din introduktion med nära mentorskap arbetare du självständigt och med ett stort ansvar i ditt arbete. Initialt har du också täta träffar med din chef för att du ska få bra förutsättningar att komma in i jobbet. Hos oss är det viktigt med ett nära ledarskap och en god arbetsmiljö där du trivs med ditt arbete på arbetsplatsen.

Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete där du träffar patienter med olika diagnoser, funktionsvariationer och livssituationer. Hoppas du vill vara en del av vårt gäng!

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut hos oss är du med och skapar viktiga förutsättningar för patienten att leva ett så självständigt, delaktigt och meningsfullt liv som möjligt genom bland annat rehabilitering, träning och hjälpmedelsförskrivning. Kort och gott handlar det om att ge möjligheter till ett bättre, tryggare och friskare liv för dem som vi arbetar med.

Du ansvarar för ett eget område tillsammans med övriga i teamet bestående av fysioterapeut/sjukgymnast, sjuksköterska och omvårdnadspersonal. Detta ger en kontinuitet i arbetet och en möjlighet att lära känna dem du arbetar med och skapa långsiktiga relationer. Du, tillsammans med patienten och teamet, planerar självständigt ditt arbete utifrån det område du är ansvarig för. Till dina patientbesök cyklar du främst men tillgång till bil finns. Du rehabiliterar Malmöbor i alla diagnosgrupper, med olika bakgrund och behov i deras hemmiljö vilket ställer krav på kreativitet och ödmjukhet. Arbetet är mycket omväxlande, givande och utvecklande.

Samverkan och samarbete med fysioterapeut/sjukgymnast, omvårdnadspersonal, sjuksköterska och sektionschefer är en förutsättning för en bra vård varför vi arbetar i team. Du måste därför vara en relationsbyggare som ser värdet i andras kompetenser. 

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad och ansvarstagande legitimerad arbetsterapeut som ser vikten av att bemöta både patienter, anhöriga och kollegor på ett respektfullt och professionellt sätt.

Avgörande för att göra ett bra jobb är att du har förmågan att visa lyhördhet för den enskildes behov och ha fokus på patienten/Malmöbon. För framgångsrik samverkan mellan olika personalkategorier krävs flexibilitet, god självinsikt samt god samordnings- och samarbetsförmåga. Du ska kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ, kunna prioritera, strukturera, planera och genomföra ditt arbete. Att kunna kommunicera flytande på svenska i tal och skrift är ett krav. Då du i tjänsten cyklar och kör bil till våra patienter är det ett krav att kunna cykla samt meriterande om du har B-körkort för manuellväxlad bil. 

Utdrag ur belastningsregistret

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. 

Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef.

Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Om arbetsplatsen

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/ 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat 1: Kalkbrottet Rehab (230401-240131) och Vikariat 2: Folkets park Rehab (230401-230831)
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: 1/4-2023 eller enligt överenskommelse

Tjänsterna avser två vikariat varav den ena är under en kortare period under sommaren.

Vi tillämpar löpande urval och kommer hålla intervjuer under ansökningstiden. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Du kommer som ny i vårt gäng att få en introduktion som är anpassad till din kompetensnivå och erfarenhet. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.  

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.  

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (7 dagar kvar)