Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Vi söker en dataskydds- och informationssäkerhetssamordnare!

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Som dataskydds- och informationssäkerhetssamordnare på fastighets- och gatukontoret arbetar du först och främst med att samordna och driva det aktiva arbetet med dataskydd och informationssäkerhet på förvaltningen.

Du kommer att ha en aktiv och ledande roll i att samordna samt skapa goda förutsättningar för det löpande dataskydds- och informationssäkerhetsarbetet. Detta kan exempelvis innebära att upprätta styrdokument och kontrollplaner såväl som att medverka vid tolkning av hur centrala styrdokument ska tillämpas och anpassas till EU-lagstiftning. Du blir även en viktig del i arbetet med uppföljning och dokumentation av förvaltningens hantering av personuppgifter samt i egenkontroller av dessa informationssamlingar.

Ditt arbete bedrivs i samverkan och i samarbete med förvaltningens verksamhetsavdelningar så väl som stödfunktioner såsom IT, kansli, juridik och arkiv. Genom vägledning, utbildning och kravställning kommer du att stötta förvaltningens medarbetare och chefer så att de i vardagen kan identifiera såväl som hantera risker och sårbarheter i sin hantering av personuppgifter.

Förutom arbetet på förvaltningen blir du en viktig del i stadens arbete med dessa frågor där du kommer ingå i stadens nätverk tillsammans med andra förvaltningars dataskydds- och informationssäkerhetssamordnare. Malmö stad har utsett två dataskyddsombud för samtliga nämnder inom staden. I ditt arbete som dataskydds- och informationssäkerhetssamordnare kommer du att ha mycket kontakter med den av dessa personer som utsetts till dataskyddsombud för tekniska nämnden.

Du kommer att få goda möjligheter att forma din roll, där dina kloka tankar och idéer tillsammans med din erfarenhet kommer att vara en tillgång för FGK.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom relevant område för tjänsten och har erfarenhet av att samordna eller leda dataskydds- och informationssäkerhetsarbete hos en offentlig verksamhet.

Du har goda kunskaper i för tjänsten relevant lagstiftning som exempelvis dataskyddsförordningen, offentlighets- och sekretesslagstiftningen, tryckfrihetsförordningen och förstår vikten av ett fungerande dataskydds- och informationssäkerhetsarbete.

Det är meriterande om du har arbetat med den så kallade NIS-lagstiftningen eftersom förvaltningen för närvarande arbetar med att utforma rutiner och riktlinjer för detta arbete.

För att lyckas i din roll trivs du med att samordna och driva frågor inom området och tar dig an nya utmaningar på ett positivt och lösningsfokuserat sätt. Du har goda kunskaper i svenska, i tal såväl som skrift, samt god förmåga att uttrycka dig och förmedla information och kunskap på ett pedagogiskt och förtroendeingivande sätt. Uppgifterna i tjänsten förutsätter att du är van vid att arbeta i olika IT-miljöer.

Tjänsten innebär många interna och externa kontakter vilket ställer krav på att du kan skapa goda relationer såväl som har lätt för att samarbeta med andra.

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 juni 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare