Vi söker dig som är undersköterska och som vill bli vår nya kollega

Vi söker dig som är undersköterska och som vill bli vår nya kollega

Lindeborgs gård, gruppboende med demensinriktning, är det lilla boendet med det stora hjärtat. Boendet har 37 lägenheter fördelade på 2 plan, 4 avdelningar. Boendet ligger i parkmiljö och har två gemensamma uteplatser i nära anslutning till parken.

Lindeborgs Gård ligger centralt på Lindeborg med gångavstånd till Lindeborg centrum. Skånetrafikens bussar 7 och 33 stannar på Lindeborg, bara några hundra meter från boendet.

På Lindeborgs Gård arbetar vi med respekt, kreativitet och engagemang utifrån mottot ”Varje dag är viktigast” bl.a. genom aktiviteter och trevliga måltidsstunder för att alla brukare ska känna att varje dag är viktig. Vi tillagar all mat på boendet. Vi arbetar utifrån ett salutogent synsätt och tänkande, det vill säga utifrån den enskildes individuella behov och resurser.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska ger du brukarna personlig omvårdnad, service och stöd genom att motivera och stimulera de efter deras förutsättningar. I arbetet ingår medicinska insatser som utförs på delegation av legitimerad personal, kontakmanskap, beställningar, dokumentation, kvalitetsregister Senior alert och BPSD, matlagning, aktiviteter och skapa socialt innehåll för brukarna samt städning och tvätt.

I rollen som undersköterska ingår även kontakt med anhöriga som är en viktig del i vårt arbete. Vi söker dig som har en hög empatisk förmåga, ett stort engagemang för äldre människors välbefinnande och möjlighet till ett värdigt liv. Du är självständig och kan planera ditt eget arbete men har helhetsperspektivet i teamet och bidrar till ett gott samarbete för brukarnas bästa och för att främja en bra arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska och har erfarenhet från vård och omsorgsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med demenssjuka, samt om du har utbildning i demensjukdomar. Har du utbildning i personcentrerad omvårdad och kunskap om LifeCare, Senior Alert, BPSD och Flexite är även detta meriterande.

Du ska ha förutsättningar och vara villig att få de delegeringar som förekommer inom yrket. Som undersköterska hos oss har du ett stort engagemang för arbete med människor och god förmåga att samarbeta. Du är trygg i din arbetsroll och har ett gott bemötande med positiv inställning till förändring och utmaningar.

Du är bra på att kommunicera och kan anpassa dig till olika situationer och till individen. Rollen kräver att du har ett professionellt bemötande både mot brukare, anhöriga och kollegor och att du har förmåga att skapa trygghet och lugn även i stressiga situationer. Du är ansvarskännande, har god empatisk förmåga och sätter alltid brukaren i centrum.

Du har intresse för att arbeta med brukare med kognitiv svikt, är nyfiken och engagerad. Ett genuint intresse av människans välbefinnande skall vara en självklarhet för dig. Som person är du lugn och trygg samt har ett stort tålamod. Uppdraget bygger på ett respektfullt möte mellan människor och kräver därför en god kommunikationsförmåga.

Det krävs även att du har god erfarenhet av att dokumentera och upprätta genomförandeplaner. Då det ingår dokumentation behöver du kunna uttrycka dig väl i det svenska språket både muntligt och skriftligt och ha datorvana. Erfarenhet av demensvård är meriterande. Erfarenhet av att arbeta natt är meriterande.

Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Malmö stad är sedan 2015 finskt förvaltningsområde. Det innebär att kommunen ska informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda äldreomsorg helt eller till väsentlig del på finska samt främja det finska språket och finsk kultur.

Det innebär också en rättighet att använda finska i kontakten med oss i kommunen. Eftersom Malmö stad är finskt förvaltningsområde är det meriterande om du kan tala finska. Varmt välkommen med din ansökan! / Tervetuloa hakemuksesi kanssa! 

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid (1 dag- och kvällstjänst, 2 nattjänster)
Antal tjänster: 3
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 30 mars 2023 (6 dagar kvar)