Verksamhetsnära HR-konsult

Verksamhetsnära HR-konsult

Välkommen till hälsa, vård- och omsorgsförvaltningens HR-avdelning!

Vår avdelning består av fem enheter med ett femtiotal medarbetare som arbetar operativt och strategiskt med HR-administration, rekrytering, verksamhetsnära- och ämnesinriktat HR-stöd. Tillsammans arbetar vi för att på bästa sätt stödja och bidra till att skapa mervärde och goda förutsättningar för förvaltningens verksamheter.

En av våra kollegor går vidare mot nya utmaningar inom staden vilket innebär att vi letar efter dig som med din kompetens, framåtanda och förmåga att skapa goda relationer, vill fortsätta utveckla HR-stödet tillsammans med oss!  Som en del i vårt team får du möjlighet att vara med att påverka och bidra till en samhällsviktig verksamhet där våra äldre Malmöbor alltid är i fokus.

Du kommer att tillhöra en av enheterna för verksamhetsnära HR, ett härligt team med nio dedikerade HR-konsulter. I teamet får du sex kollegor som arbetar med verksamhetsnära stöd till avdelningen för särskilt boende, myndighet och staben samt tre kollegor som arbetar specialiserat med stöd inom rehabilitering.

Arbetsuppgifter

I detta uppdrag kommer du att vara chefernas strategiska partner i HR-processer såsom löneöversyn, arbetsmiljö, arbetstid, arbetsrätt, rehabilitering och kompetensförsörjning. Som verksamhetsnära HR-konsult stödjer du ca ett 20 tal chefer. Vår rekryteringsenhet stödjer cheferna inom rekryteringsområdet.

För att trivas hos oss behöver du gilla att ha många olika typer av frågor på ditt bord där arbetsrättsliga ärenden har stort fokus. I arbetet ingår även att arbeta i olika HR-system och administration som att skriva protokoll i samverkansgrupper samt stödja chefer med såväl dokumentation som vägledning inom arbetsrätt och rehabilitering. Som verksamhetsnära HR-konsult ges du möjlighet till ett fokusområde/fördjupningsområde inom vilket du utgör ett stöd till teamet, utbildar och vid behov driver projekt/utvecklingsarbeten. Du får dessutom möjlighet till kompetensutveckling inom samtliga HR-processer.

Vi erbjuder ett självständigt och spännande uppdrag med närhet till många stöttande kollegor. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Kandidatexamen inom personal och arbetsliv eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Några års erfarenhet av brett HR-arbete med konsultativt stöd mot chefer
  • Erfarenhet av och god kunskap i arbetsrätt
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Van att använda dator som arbetsredskap samt vilja och förmåga att sätta sig in i nya system

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Erfarenhet av offentlig sektor och/eller har erfarenhet av arbete i en stor och komplex organisation

Vi ser att du är en person som har intresse och engagemang för vår verksamhet.

Eftersom du kommer att ha många kontaktytor med chefer, kollegor, fackliga organisationer och företagshälsovård är det viktigt att du har en kommunikativ förmåga och värdesätter en hög servicenivå samt ett professionellt bemötande. Som person är du trygg i dig själv och hanterar komplexa frågor med hög grad av integritet. Du är noggrann och har förmåga att prioritera och arbeta mot uppsatta deadlines.

Kreativitet, engagemang och respekt är viktiga nyckelord för dig i ditt arbete. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet!

Om arbetsplatsen

Vi sitter i rymliga lokaler i centrala Malmö med trevliga lunchrestauranger, promenadstråk och med goda kommunikationer nära vårt kontor.

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/ 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Vi kommer i denna rekrytering arbeta med löpande urval och intervjuer så välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö stad är sedan 2015 finskt förvaltningsområde. Det innebär att kommunen ska informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda äldreomsorg helt eller till väsentlig del på finska samt främja det finska språket och finsk kultur. 

Det innebär också en rättighet att använda finska i kontakten med oss i kommunen. Eftersom Malmö stad är finskt förvaltningsområde är det meriterande om du kan tala finska. Varmt välkommen med din ansökan! / Tervetuloa hakemuksesi kanssa!  

Läs mer om finskt förvaltningsområde här:  Finskt förvaltningsområde - Malmö stad (malmo.se)

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 2 apr 2023 (13 dagar kvar)