Utvecklingssekreterare till förskoleförvaltningen

Utvecklingssekreterare till förskoleförvaltningen

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en utvecklingssekreterare till Utvecklings- och utvärderingsenheten!
Som utvecklingssekreterare på enheten kommer du att få varierade och stimulerande arbetsuppgifter. Det handlar om att genomföra uppdrag i form av utredningar eller utvecklingsinsatser inom olika projekt och processer på övergripande nivå inom förvaltningens systematiska kvalitetsarbete. I vissa fall ingår det även att ta fram styrdokument eller stödmaterial kring enhetens och förvaltningens processer. I arbetsuppgifterna ingår det att bereda och handlägga beslutsunderlag och ärenden till förvaltningens ledning och nämnd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med samhällsvetenskaplig inriktning motsvarande minst 180 hp. Du har gedigen erfarenhet av utrednings- och utvecklingsarbete inom statlig eller kommunal verksamhet liksom erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete inom utbildningsväsendet. Vi vill också att du har omfattande erfarenhet av projekt- och/eller processledning. Det är meriterande om du har en projekt- och/eller processledarutbildning samt om du har insikt i de nationella styrdokumenten för förskolan.

Du förväntas ha god datorvana och god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har kompetens inom klarspråk och andra tillgänglighetsanpassningar. Du förväntas kunna arbeta både självständigt och i samarbete med andra.

Som person är du analytisk och har systemförståelse. Du är både noggrann och flexibel. För att lyckas i uppdraget som utvecklingssekreterare krävs det också att du är lyhörd, ödmjuk och har en förståelse för komplexiteten i uppdraget.

Om arbetsplatsen

Förskoleförvaltningen är en av de största förvaltningarna i Malmö stad med cirka 4 800 medarbetare och cirka 200 förskolor geografiskt spridda över hela staden. Som anställd hos oss får du en viktig roll i en organisation som driver utveckling av förskolan. Det är hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Här får du möjligheten att vara en del av något unikt i Sverige.

Utvecklings- och utvärderingsenhetens uppdrag är att leda och utveckla förvaltningens modell för systematiskt kvalitetsarbete på övergripande nivå. I uppdraget ingår att genomföra förvaltningsövergripande utredningar och analyser. Det ingår också att sprida resultatet av uppföljningar och analyser inom förvaltningens verksamheter för att bidra till en förbättrad måluppfyllelse och en lärande organisation. Enheten har även i uppdrag att utifrån resultaten planera och samordna förvaltningsövergripande utvecklings- och stödinsatser.

Uppdragen inom enheten är av olika omfattning och karaktär. Vissa är långsiktiga, som att bygga upp en samverkan mellan olika stödfunktioner och aktörer i utvecklingsarbetet samt att skapa förutsättningar för kollegiala lärprocesser i staden. Andra insatser är av mer tidsbegränsad karaktär. Forskning och beprövad erfarenhet används som stöd för att utveckla verksamheten.

Som medarbetare på Utvecklings- och utvärderingsenheten arbetar du tillsammans med kollegor med varierande uppdrag och kompetens, både inom enheten och i samarbete med andra funktioner i förvaltningen. Vi bejakar samarbete, kollegialt lärande och en ömsesidig tillit till varandras olika professioner.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (11 dagar kvar)