Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Utvecklingssamordnare - Lokal utveckling

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Rollen som utvecklingssamordnare på Stadskontorets avdelning Hållbarhet, innebär att arbeta med Malmö stads övergripande och strategiska utveckling. 

Du arbetar med ett helhetsperspektiv och har en samordnande funktion för stadens arbete med Lokal utveckling. Du kommer att ha en nyckelroll i arbetet med att samordna och koordinera utvecklings- och uppföljningsprocesserna inom hållbar stads- och områdesutveckling med utgångspunkt i agenda 2030. Du ska bidra till att rikta, utmana och förstärka utvecklingskraften inom området.

I arbetet ingår omvärldsbevakning, samverkan och nätverksbyggande med stadens förvaltningar, men även med olika samhällsaktörer, på lokal, regional, nationell och internationell nivå. Du kommer även att företräda Malmö stad i denna roll i olika sammanhang.

Du kommer att utarbeta och skriva beslutsunderlag, bereda utredningar, ansökningar, ärenden och uppföljningar till bland annat kommunstyrelsen. Du bidrar även till utvecklingen av olika modeller och metoder för att stärka ett långsiktigt arbete inom området. 

Uppdragen är av olika karaktär, vissa arbetsuppgifter görs tillsammans med ditt team, medan andra innebär mer självständigt arbete.

Du har stor frihet att planera för och forma hur du tar dig an uppdraget, med stöd av chef och kollegor. Du kommer att både leda och delta i olika projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom miljövetenskap, hållbar samhällsplanering, hållbar stadsutveckling eller annan inriktning som arbetsgivaren finner  likvärdig.

Du har gedigen kunskap om och erfarenhet av hållbar stadsutveckling, gärna på lokal nivå, inom ramen för Agenda 2030.

Det är vidare centralt att du har erfarenhet av samordning, koordinering och processledning gällande samverkansfrågor på strategisk övergripande nivå, gärna inom offentlig verksamhet. 

Du har en analytisk förmåga kombinerat med ett strategiskt tänkande. Du kan snabbt navigera i komplexa sammanhang och du har en vilja och förmåga att utamana gällande strukturer genom konstruktiv kreativitet och nytänkande.

Du är lyhörd för andras synpunkter och perspektiv och du har en god förmåga att samarbeta med kollegor och övriga aktörer inom olika områden. Du är flexibel för förändringar och du har en förmåga att vara delaktig i flera processer samtidigt.

Du är självständig och drivande och kan själv prioritera, strukturera och avgränsa ditt arbete.

 

Om arbetsplatsen

Hållbarhetsavdelningen på stadskontoret leder, samordnar och har uppsikt över stadens strategiska arbete inom bland annat hållbarhet, rättighetsfrågor, lokal utveckling, beredskap, säkerhet och trygghet.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling - alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Efter överenskommelse

Övrigt

Malmö stad har tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare