Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Utvecklingssamordnare - ärendehantering

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Stadskontoret söker nu en erfaren utvecklingssamordnare som vill vara med och utveckla ärendeprocessen i Malmö stad. Rollen som ärendesamordnare på ekonomiavdelningen innebär att samordna ärendehanteringen på avdelningen.

Du tillhör enheten målstyrning och verksamhetsuppföljning på ekonomiavdelningen. Enheten, som för nuvarande består av sju medarbetare, ansvarar för att ta fram beslutsunderlag och bereda ärenden samt att samordna, förvalta, följa upp och utveckla den kommunövergripande målstyrningen och verksamhetsuppföljningen. 

En av stadskontorets huvuduppgifter är att bereda ärenden till kommunstyrelsen. Ditt uppdrag innebär att förvalta och utveckla ärendeprocessen på ekonomiavdelningen i nära samverkan med ärendesamordnare på andra avdelningar på stadskontoret.  Du kommer i ditt uppdrag även att samarbeta med stadens förvaltningar. Du ska vara ett kvalificerat stöd till ekonomiavdelningens chefer och medarbetare i ärendeprocessen och säkerställa en effektiv process och att ärendena håller hög kvalitet. Du kommer även att vara ansvarig för att bereda vissa av avdelningens ärenden.

Du har stor frihet att planera för och forma hur du tar dig an uppdraget med gott stöd av chef och kollegor när det finns behov av det. Utifrån din kompetens och erfarenhet kommer du också att bidra till enhetens uppdrag kring målstyrning och verksamhetsuppföljning.

I tjänsten ingår även andra arbetsuppgifter av administrativ karaktär såsom stöd till avdelningens ledningsgrupp.

Detta är en roll för dig som trivs med att navigera i en politiskt styrd verksamhet med många intressenter och kontaktytor och som gillar att foga samman många olika perspektiv till en fungerande helhet!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom samhällsvetenskap, statsvetenskap, juridik eller annan inriktning som arbetsgivaren finner som likvärdig.

Du har stor erfarenhet och vana vid att bereda och skriva komplexa ärenden i en politiskt styrd organisation. Vilket även innebär en god förmåga att paketera muntlig och skriftlig information och kunskap till förslags- och beslutsunderlag. 

Du är strukturerad, analytisk och har en god planeringsförmåga. Du har ett gott omdöme och kan navigera i komplexa uppdrag i en utmanande miljö. Du har helhetsperspektiv och gillar teamarbete.

Du har erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet på övergripande strategisk nivå. Du har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation.

Vidare har du en god förmåga att på ett obehindrat sätt skapa goda relationer och samarbeten, är lösnings- och resultatorienterad samt lyhörd och kommunikativ med omvärlden.

Om arbetsplatsen

Enheten  målstyrning och verksamhetsuppföljning är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret och har i uppdrag att samordna, förvalta, följa upp och utveckla den kommunövergripande målstyrningen och verksamhetsuppföljningen. I uppdraget ingår också att ta fram beslutsunderlag och bereda ärenden till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling - alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster:1
Tillträde: Efter överenskommelse

Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare