Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Utvecklingssamordnare - Agenda 2030

Arbetsuppgifter

Rollen som utvecklingssamordnare på Stadskontorets avdelning Hållbarhet, inom enheten Lokal utveckling och trygghet, innebär att arbeta med Malmö stads övergripande och strategiska utveckling. 

Du arbetar med ett helhetsperspektiv och har en samordnande funktion för stadens arbete med Agenda 2030. Du kommer att ha en nyckelroll i arbetet med att leda och samordna utvecklings- och uppföljningsprocesserna inom hållbar utveckling. Du ska bidra till att rikta, utmana och förstärka utvecklingskraften inom området.

I arbetet ingår omvärldsbevakning, samverkan och nätverksbyggande med stadens förvaltningar, men även olika samhällsaktörer, på lokal, regional, nationell och internationell nivå. Du kommer även att företräda Malmö stad i denna roll i olika sammahang.

Du kommer att utarbeta och skriva beslutsunderlag, bereda utredningar, ansökningar, ärenden och uppföljningar till bland annat kommunstyrelsen. Du bidrar även till utvecklingen av olika modeller och metoder för att stärka ett långsiktigt arbete inom området. 

Uppdragen är av olika karaktär, vissa arbetsuppgifter görs tillsammans med ditt team, medan andra innebär mer självständigt arbete.

Du har stor frihet att planera för och forma hur du tar dig an uppdraget, med stöd av chef och kollegor. Du kommer att både leda och delta i olika projekt.Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom miljövetenskap, hållbar samhällsplanering, hållbar stadsutveckling eller annan inriktning som arbetsgivaren finner som likvärdig.

Vi ser ser att du har en dokumenterad erfarenhet av arbete med Agenda 2030 med fokus på lokal utveckling. 

Du har erfarenhet av analys, samordning, koordinering, processledning, samt uppföljningsarbete gällande samverkansfrågor på strategisk nivå inom det kommunala sammahanget. Eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i en större, komplex organisation.

Tjänsten ställer krav på att du har en mycket god förmåga att skapa goda relationer och samarbeten med både kollegor och andra berörda aktörer. Du är lösnings- och resultatorienterad med god analytisk och strategisk förmåga. 

Vidare ser vi att du är lyhörd och kommunikativ. Tjänsten ställer också krav på flexibilitet att du på kort tid kan ställa om till förändringar som berör ditt arbete.

Du kommunicerar sammanhang och resultat på ett lättförståeligt sätt, skriftligt såväl som muntligt, på svenska och engelska. Du känner dig bekväm i att representera Malmö stad och hålla muntliga föredrag i både mindre och större sammanhang.

 

 

Om arbetsplatsen

Hållbarhetsavdelningen på stadskontoret leder, samordnar och har uppsikt över stadens strategiska arbete inom bland annat hållbarhet, rättighetsfrågor, lokal utveckling, beredskap, säkerhet och trygghet.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling - alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Efter överenskommelse

Övrigt

Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (3 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare